AMAAN GEÇECEK!..

AMAAN GEÇECEK!..


Tek bir istisna görmedim ki, çok yorgun olduğunuzu söylediğinizde ya da herhangi bir sorundan söz açtığınızda, 'amaan geçer geçer' karşılığını vermesin.

Geçer. tabiî ki geçecek ama nasıl geçecek..Yıkarak geçecek,Ezerek geçecek,Üzerek kırılarak belki de kırarak geçecek.Köşeye en sıkıştığınız günlerden geçtiğinizi biliyorum. Bazen insan nereye doğru baktığını bilmeden kendine acımaya başlıyor. Bu duyguyu tanıyorum. Öyle bir kendine acıyorsun ki… Verdiğin emeklere, olmayan şeyleri nasıl oldurmaya çalıştığına, kıyamadığın için bırakmak istemeyişine ya da sana nasıl kıydıklarına… Bir şekilde üzülüyorsun… 

Şu aralar bir yöntem deniyorum,  nasıl olduğum sorulduğunda, “Yorgunuz ama geçecek, nihayetinde bunlar en güzel günlerimiz, ileride çok ararız,” diyor ve karşımdakini bu yolla etkisiz hale getirmeye çalışıyorum, değişik bir yöntemle hem kendimi hem de karşımdaki kişiyi ikna etmeye çalışıyorum. Hani bir hikaye vardır bilir misiniz…

 "Yatırıldığı akıl hastanesinde ölü olduğuna inanan ve bu nedenle de yemek yemeyen ve hiçbir yaşamsal faaliyete katılmayan bir akıl hastası varmış. Tüm uzman psikiyatristlerce girişilen her çabaya rağmen, ölü olmadığı konusunda bir türlü ikna edilememiş. Hastanın bu kararından vazgeçmeyeceğini anlayan ve tedavisini üstlenen psikiyatristlerden biri, sonunda hastaya, ölülerin kanayıp kanamayacağına dair bir soru yöneltmiş. Hasta “tabii ki kanamaz, çünkü, ölülerin tüm hayat fonksiyonları durmuştur” demiş. Bunun üzerine psikiyatrist, küçük bir iğne alıp hastanın parmağına batırmış. Bir müddet şaşkınlıkla parmağına bakan ve kanadığını gören hastanın tepkisi ilginç olmuş: “Lanet olsun! Ölüler de kanarmış.” Bir kişiyi ikna edemeyecekseniz, edemeyeceksiniz demektir Haklıydı belki.İnsan bir şeye kendini inandırınca onu hiç bir kuvvet değiştiremiyor.Evet Kırgınlıklar geçmiyor ama  sizi geliştiriyor. Acılar bitmiyor ama  sizi büyütüyor. Hayat suya resim yapmak gibi, yaşanılanların çok çabuk kaybolur izleri, suyun bulansa bile zamanla kötü günlerin suyun dibine çöküşünü izliyorsun.Çamur dibe çökünce gücü yetmez suyun berraklığını bozmaya. Sizde berraklığınızı bozmayın ve çamur dibe çökene kadar ışıltınıza ışıltı katın…Sizle olmak istemeyenlerle asla olmayın. Bu hayat felsefeniz olsun. Bırak ve kurtul.

 Şu an bir çoğunuz benzer şeyler yaşıyorsunuz biliyorum. Umudunuz artsın diye paylaşıyorum.uygulama konusunda beceriksiz olsamda Aman. Geçecek vallahi en güzel günlerimiz..

Google+ WhatsApp