Eylül geldi…

Eylül geldi…


 Yazın bitmesi okulların açılması, derken, yeni bir sezona ‘Merhaba’ diyoruz. Malum, Eylül'ü ve sararan yaprakları anmadan olmaz..En güzel aylardan biridir Eylül .Yapraklar dökülür yere, göz zevkimize hitap eden renkli renkli ağaçların Yerlere düşmüş sarı yapraklarını da hatırlatır Eylül.  

Öyle ki; sadece doğa değil canlılarda kendini kışa hazırlar.Evet Eylül geldi..masraf sezonu da açıldı Hayırlı uğurlu olsun…

Eğitim ve öğretim sezonunun açılması . Kırtasiye ürünlerindeki yüksek fiyatlar öğrenci ve velileri zor durumda bırakıyor. Eğitim sürecinin başında çocuklarının okul ihtiyaçları için çarşı pazarda gezen veliler ise karşılaştıkları yüksek fiyatlar karşısında zor durumda . Ana sınıfından liseye kadar hesaplanan öğrencilerin eğitim masrafı, geçtiğimiz yıla kıyasla katlanırken, yeni okula başlayacak bir öğrencinin kırtasiye, servis ücreti ve diğer giderleri neredeyse asgari ücreti yakaladı. Yani hayat pahalılığına bir başlık daha açıldı..

Çarşıya pazara bereket geldi, esnaf da mutlu.
Esnaf mutlu ama ya veliler…
Anne ve babaların yorgunluğu bir tarafa, her şey ateş pahası olmuş, etiketler el yakıyor.Okullar açıldı velilerde bir telaş bir telaş
Servis ücretleri, kırtasiye, yurt bulma telaşınıda unutmamak gerek
Ayrıca önümüz kış. Isınma giderleri tavan yapmış ve yapacak
Henüz kombiler yanmadı, 1 ay sonra herkes kendi gerçeğini yaşayacak. Üstelik sorun sadece konutlarda değil, sanayi sektörü de bu zamlardan nasibini alacak yanivatandaşlarımız için çok ama çok zor bir kış olacak.
Allah, kolaylık versin.

Google+ WhatsApp