KOMŞU BAĞINDAN ÜZÜM BAĞIŞLAMAK!..

KOMŞU BAĞINDAN ÜZÜM BAĞIŞLAMAK!..


Hükümet son açıkladığı asgari ücret çalışanları için net  5.500 lira olarak açıkladı.

3 sene öncesine bakacak olursak ;  2324 TL – 2852 TL – 4253 TL son olarak da  5500 TL  aradaki fark çok net bir asgari ücretlinin iş veren maliyetlide 2022 yılı için  7.063 TL oldu peki bu artış neden oldu?

Enflasyon TUİK ‘in açıklamış olduğu yüksek enflasyon rakamları tüm çalışanların Emeklilerin ve Asgari ücretlilerin alım gücünün düştüğünden kaynaklandı.

Hükümet bu artışı yaparken asgari ücret denilince iş gücüne, yüküne ve  evli mi bekar mı ?  Bakmaksızın tüm çalışanları ayni kategori içerisine koydu.

Peki  ya!  İşverene ne yaptı ,sadece 100 TL destek yardımı  yeterli mi? bence yeterli değil.. En azından 1.250 TL artışın yarısını karşılasaydı.

Günlerdir, Gazetecileri  ve ekonomistleri takip ediyorum

İşverenler kara kara düşünmeye başladı .Ya işçi çıkartmanın yoluna bakıyor ya da  5500 TL bankaya maaş olarak yatırıyor  Asgari ücretli çalışanına 1.000 TL sini geri iade edeceksin diyor.

Aslında işveren çok zor durumda işverenin kar marjı düşük, kazancı düşük elektriğe gelen zamlar ve kira artışları altında ezilirken ,bir de asgari ücret artışı olunca nasıl çalışanların maaşlarını ödeyeceğinin hesabını yapmaya çalışıyor.

Yılbaşında asgari ücrete yeni bir zam daha yapılacakmış herhalde 6000 TL olur. Açlık sınırına bakınca olması da lazım asla karşı değilim. Ama özel sektöre de bu kadar yüklenmemeli!

Emeklinin Bayram ikramiyesine % 10 luk artış yapan hükümet asgari ücretliye % 30 zam verdi ‘’Komşu bağından üzüm bağışladı’’ yani.

Acı ama gerçek ,Türkiye asgari ücretle çalışan işci sayısı 10.000 milyon bunu da unutmamak lazım

Tabi kayıt altında çalışanlar bir de kayıtsız çalışan yabancı uyruklular da var. Buda inkar edilemez bir gerçek Ak parti milletvekilleri de ‘’yabancı uyruklular giderse sanayicimiz çöker ‘’sözünden de anlaşıldığı gibi Peki bunlar aylık 2500 – 3000 TL ye çalışıyorlar hal böyle olunca sanayicimizin hiç sesi çıkmıyor yani tuzları kuru..

Hükümet zammı açıkladığı gün veya artış rakamları açıklanmadan önce marketlerin reyonlarındaki tüm ürünlere zam yağmuru başlıyor.

Aslında bu artıştan Hükümet  karlı çıkıyor neden mi ?

Cevabı açık ‘’Vergi ‘’

Selam ve saygılarımla……

Google+ WhatsApp