Sihirli Değnek

Sihirli Değnek


Kayserispor ile Akhisarspor, Süper Lig'de bugüne kadar 10 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların yarısı berabere tamamlandı. Kayserispor 3, Akhisarspor ise 2 iki kez sahadan galip ayrıldı.

 

Akhisarspor karşısına istatiksel üstünlükle çıkan Kayserispor, geçtiğimiz hafta Kasımpaşa'yı 3-0 yenip, dört maçlık mağlubiyet serisine son vermenin morali ile kendi seyircisi önünde üç puan parolası ile çıkmış olduğu maçtan üç puan almasını bildi.

 

Kayserispor 4-2-3-1  düzeninde sahaya çıktı.

 

Seyir zevki olmayan oyunda iki takımında zaman zaman etkili atakları olsa da ilk yarı  3 veya 4 gol pozisyonu vardı ve bu pozisyonlardan gol sesi çıkmadı.  Maçta 20. dakika da Chery altı pas içerisinde topu kale yerine aut'a atınca Kayserispor mutlak bir golden oldu. Bu pozisyon gol olsaydı ilk yarıda Kayserispor galibiyet ile soyunma odasına girerdi ve ikinci yarıda da rahat bir futbol oynardı. Mutlak 3 puana ihtiyacı olan Kayserispor'un karşısında kendisi gibi düşme korkusu yaşayan rakibi olunca maç 6 puanlık ve stresi bol bir maç halini aldı.

 

Kayserispor defansında oynayan stoperler bana göre görevini yaptılar ama her zaman olduğu gibi sağ bek Lopes çok etkisizdi ve yine önemli hatalar yaptı.  Hikmet hocanın sağ bek sıkıntısına kısa zamanda bir çare bulması gerekiyor.  Deniz ve Chery maçta zaman zaman etkili futbol oynasalarda bunu oyunun geneline yayamadılar. Bu futbolcuların iyi niyetinden eminiz inşallah ileriki haftalarda takıma daha çok faydalı olurlar. Kaptan Umut Bulut'un bu haftada kaçırmış olduğu pozisyonlara hoca daha fazla dayamayıp ikici yarı oyundan aldı. Yapılan oyuncu değişikleri çok yerinde ve isabetli oldu. İşte bu tam bir hoca faktörüdür hani derler ya elinde sihirli değnek mi var? Evet var. Hikmet Karaman yapmış olduğu dokunuşlarla takımı galibiyete taşımasını bildi. Hoca 60. dakikada Bilal'in yerine Valera'yı 70. dakika ise Umut Bulut'un yerine Gyan'ı oyuna aldı. 75. dakikada Valera'nın soldan ceza saha içerisine yapmış olduğu ortaya şık bir kafa vuruşu yapan Asamuah Gyan Kayserispor'u 1-0 öne geçirdi. Golü atanda attıran da ikinci yarı oyuna giren futbolcular oldu. Hikmet hoca son olarak 85. dakika'da Deniz'in yerine Levent'i oyuna alarak 1-0 galibiyeti korumasını bildi.  90 dakika boyunca yerinde duramayan hoca ve ekibini kutlamak gerekir. Tebrikler Hikmet hoca. Aman hocam sağlığınıza dikkat edin bu kadar heyecan iyi gelmez. İlerleyen haftalarda takım bulunduğu yerden kurtulunca daha rahat bir futbol oynatırsınız diye düşünüyorum.

 

Maç sonunda Hikmet Karaman'a "Bundan sonraki haftalarda gol için 75 dakika bekleyecek miyiz?" ve "Geldiğinizde kadronun iyi futbolculardan kurulu olduğunu açıklamıştınız. Hala aynı görüşte misiniz?" diye iki soru sordum. Hoca'ya soru sorduk sormasına da bin ah işittik kendisinden. Hikmet Karaman, Türk futbolunun içerisinde bulunduğu mali durumlardan dolayı her takımın etkilendiğini belirterek bu sorunların bir an önce aşılmasının şehir halinde bütünleşilerek Kayserispor'a sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Yine maç sonunda Mehmet Çakmak Uyar başkana da "Başkanım iki haftada 2 galibiyet ve toplam 6 puan aldınız. Peki daha önce kötü gidişe neden çare bulmadınız?" diye sordum. Mehmet Çakmak Uyar ise gülümseyerek "İnşallah bundan sonra başarılarımızın devamı gelecek. Hikmet Karman ve ekibine güvenimiz tam. Geçmişe sünger çektik" dedi.

 

Başkan Erol Bedir ise, "Oldukça sıkıntılı günler geçirdik. İyi oynadığımız zaman bunu skora yansıtamadık. Kötü oynayıp puanı hak etmediğimiz maçlar da oldu. Ancak hem Kasımpaşa hem de Akhisarspor maçında takımım çok iyi mücadele etti ve galibiyeti hak etti. Son 2 maçta alınan 6 puan bize can suyu oldu. Ligin alt sıralarından kurtulup gerçek sıralamamıza doğru gidiyoruz" dedi.

Bende şahsım adıma bu güzel gidişatın devam etmesini diliyorum ve Hikmet Karaman'ın "sihirli değnek" etkisinin her daim takıma katkı sağlamasını umuyorum.

Google+ WhatsApp