KADIKÖYEDEN SAĞLAM ÇIKTIK AMA ?

KADIKÖYEDEN SAĞLAM ÇIKTIK AMA ?


Doğrusunu söylemek gerekirse; Kayseri spor Kadıköy gitmeden Ertuğrul hocaya size 1 puan verelim deserler kabul ederdi diye düşünüyorum. 2 hafta üst üste mağlup olmuş Fenerbahçe ile Kadıköy de, 40 bin taraftarı olan maça çıkıyorsunuz. Sonuçta Kayseri spor, Kadıköy'den galibiyetle ayrılarak önemli bir başarı kazanıyor. Ertuğrul Hoca geçen yıl ki kadroya yeni transfer ile güç kattı. Aynı zamanda üstün zekası ile galibiyet almasını bildi. Zamanında yapmış olduğu oyuncu değişikleri yerindeydi.


Maçın ikinci yarısında özellikle Mensah ve Chery'nin sahanın 2. ve 3. alanında göstermiş oldukları başarılı futbol göze çarptı. Karşılıklı ataklar ve gollerle devam eden maçın en kritik anlarından birisi Şamil'in kırmızı kartla oyun dışı kalmasıydı.Kayserispor Başkanı Erol Bedir,Maçtan sonra yaptığı basın açıklamasında karara tepki gösterdi. Lakin, VAR sisteminin bir gün Kayserispor'a da lazım olacağına inandığını söylemeden geçmedi. Son bölümde 10 kişi mücadele eden Kayserispor, rakibinin kalesine toplamda 18 şut çekerken 9'u kaleyi buldu. Kayserispor'a galibiyeti getiren golü ise maçın yıldızlarından Chery kaydetti. Kaleci Harun'un açık bıraktığı köşeye yerden sert bir şut çeken Chery, Kayserispor'un Kadiköy deplasmanından 3 puanla ayrılmasının mimarlarından oldu. Kayserispor, sezona güzel bir başlangıç yaptı. 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.


RADİKAL KARARLAR ALINMALI


Kayserispor'da işler Göztepe maçına kadar iyi gidiyordu. Son 8 sezonun en iyi başlangıcı yapılmıştı. Lakin, Göztepe maçında işler bozulmaya başladı. Kötü bir futbol oynamaya başlayan Kayserispor, Göztepe maçında 2-0 mağlup oldu. Bu yenilgi sonrasında dediler ki; ''göze geldik.'' Kayserispor'un yediği gollere baktığımızda; defansın ortasındaki Kanabıyık ve Sapunara'nın hatalı oynadığını görüyoruz. Her iki futbolcu aynı hataları Fenerbahçe maçında da sergilemişti. Rakip futbolcuları ya kaçırıyorlar ya da arkasında kalarak ofsaytın bozulmasına neden oluyorlar. Böyle olunca da gol kaçınılmaz hale geliyor. Peki, bu durumun çaresi nedir? Bu hastalığı başımızdan atmamız için antrenmanlarda çok çalışılması gerekiyor. Kayseri spor'da takım oyunu diye bir şey yok, yardımlaşma yok, paslaşma yok, kanatlar ve orta sahada ne oynadığımız belirsiz. Bu gidişe Ertuğrul Hoca'nın seyirci kalmaması ve çözüm üretmesi gerekiyor.
Ertuğrul Hoca, maç sonu düzenlediği basın toplantısında takımın kötü bir sergilediğinden bahsetti. Peki, Konya spor maçı için ne diyeceksiniz? İç sahada taraftarının önünde oynayan Kayseri spor, aynı kötü futbolun bir benzerini sahaya koydu. 90 dakika boyunca kör dövüşü oynandı. Kimin nerede nasıl oynadığını gören bilen var mı? Goller yine aynı hatalardan dolayı yenildi. Defans, adam markajını bırakmıştı. Rakip takıma şut atma şansı verirseniz kalenizde gol görürsünüz. Maçta kim iyi futbol oynadı derseniz; kaleci Lung dışında hiçbir futbolcu iyi oynadı diyemem. Ertuğrul Hoca'nın bir an önce radikal kararlar alması gerekiyor. Bazı futbolcular bundan sonraki maçlarda forma şansı verilememelidir. Başkan Erol Bedir ise hocadan rapor istemeli; gitmek isteyen veya takım içerisinde ikicilik yapanlar varsa onlarla masaya oturmalıdır. Devre arasında gitmesi gerekenler gönderilmeli ve yerine yeni takviyeler yapılmalıdır. Aksi taktir de Kayserispor'un işi giderek zorlaşmaya devam edecek. Kayserispor'un rakibi olan takımlar oynadıkları maçlardan 3 puanla dönmeyi başarıyor. Bizim rakibimiz Fenerbahçe değil. Fenerbahçe'nin kötü futbolu ve şansızlığı bizim hanemize 3 puan yazdırdı. Sonuç olarak Kayserispor'un son durumu hiç iyiye gitmiyor. Böyle giderse; küme düşme korkusu içerisinde bir takım oluruz. Rahat futbol oynayamayız ve istediğimiz sonuçları elde edemeyiz. Kayserispor'un tek çaresi Beşiktaş maçından en az 1 puanla ayrılması ve kendi sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçından da 3 puan almasıdır. Önümüzdeki 2 haftada istediğimiz sonuçları elde edersek ligde iyi bir yere gelmiş oluruz.


GENÇLERE TAŞ ÇIKARTILAR


Orta Anadolu Masterler Federasyonu 1nci 50 yaş super master Kayseri turnuvasında katılan tüm takımlarımızı kutlar, ortaya konan centilmence mücaleddlerinden dolayı tam master sporcu örneklemesi yapıldı. Sonuc dostluk kazandı.


1. Erciyes master Kayseri
2. Karaman master
3. Niğde veteran
4. 1989 Aksaray masterler
 

Google+ WhatsApp