Kayserispor'un İlk Yarı Karnesi

Kayserispor'un İlk Yarı Karnesi


Ligin ilk yarında 17 maça çıkan Kayserispor bu maçlarda 5 galibiyet 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Toplamda 19 puanla ilk yarıyı puan sıralamasında 13. sırada tamamladı. Sezona teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan ve ilk 4 haftada 2 galibiyet 2 beraberlik alarak 8 puana erişen Kayserispor, ardından oynadığı 10 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik 8 mağlubiyet aldı. Ligin 14.haftasında Kayseri'deki Trabzonspor yenilgisi sonrasında Sağlam ile yolları ayırıp Hikmet Karaman ile çalışmaya başlayan Kayserispor, son 3 maçında 2 galibiyet 1 beraberlik alarak 7 puan hanesine yazdırdı.

Kayserispor'un en skorer ismi Tjaronn Chery oldu. Sarı -Kırmızılı takımın sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Tjaronn Chery forma giydiği 17 maçta 6 gol attı. Tjaronn Chery'i, 2'şer golle de Umut Bulut ve Bernard Mensah takip etti. Sarı -Kırmızılı ekipte 1'er gol atan isimler ise Asamoah Gyan, Cristian Sapunaru, Deniz Türüç ve Şamil Çinaz

Kayserispor bu sezon en farklı galibiyetini ligin 15. haftasında deplasmanda oynadığı Kasımpaşa maçında 3-0'lık skor ile elde etti. Sarı-Kırmızılı takım bir maçta iki kez gol sevinci yaşadı. Diğer üç gol attığı maçta ise yine deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti. İlk yarının en farklı galibiyetlerini ise 2-0'lık skorla ile kazandığı Antalyaspor ve Demir grup Sivasspor maçlarında elde etti. Kayserispor ilk yarıda gol attığı 8 maçtan 5'ini kazanırken, 2'sinde berabere kaldı ve sadece bir maçı kaybetti.

Kayserispor, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında en farklı yenilgisini ligin 13. haftasında karşı karşıya geldiği Aytemiz Alanyaspor'a karşı 5-0'lık skor ile aldı. Kayserispor kendi sahasında Galatasaray'a 3-0 yenilmesi ise ikinci en farklı yenilgisi oldu. Kayserispor bu sezon Bursaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Göztepe, Atiker Konyaspor, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ve Trabzonspor'a gol atamadı. Gol atamadığı 9 maçta Kayserispor 2 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Ligin ilk yarısında 24 futbolcunun forma giydiği Kayserispor'da Tjaronn Chery, 17 maçın tamamında da oynadı. Chery, takımın en uzun süre formasını giyen isim oldu. Erzurumspor maçında yedek olmasına rağmen oyuna girmeyen kaptan Umut Bulut ise 16 maçta sahada kaldı. Atilla Turan ise en çok oynayan üçüncü isim oldu. Ligin ilk yarısında en az süreyi alan isim ise 1 maçta 5 dakika ile Hakan Çıtak oldu.

Kayserispor'da kırmızı kart gören futbolcular ise Tiago Lopes, Şamil Çinaz, Rajko Rotman ve Jean Armel Kana Bıyık oldu. Ligde forma giyen ancak hiç kart görmeyen isimler ise Artem Kravets, Asamoah Gyan, Hasan Hüseyin Acar, Kazım Çelik, Sakıb Aytaç, Adem Doğan ve Hakan Çıtak olarak görüldü.

Google+ WhatsApp