Rize'de Karaman Düşmanlığı

Rize'de Karaman Düşmanlığı


Çaykur Rizespor 2017-2018 sezonunda 1. lig'de mücadele ederek süper lige Ankaragücü ile birlikte doğrudan çıkmayı başarmıştı.

Çaykur Rizespor'un düşmesinde en büyük payda Trabzonspor’un kendi sahasında Bursaspor’a mağlup olmasıydı.Daha dün gibi aklımda bu olay. Rize hem komşu illeri hemde Karadeniz ekibi neden böyle bir şey yaptılar diye o gün çok hayret etmiştim bu duruma be Trabzonspor’a kendimce kızmıştım.Bugün Trabzonspor’un ne kadar haklı olduğunu çok iyi anladım.

Nedenmi? Gelin bu hafta oynanan Çaykur Rizespor ve İstikbal Mobilya Kayserispor maçının öncesine gidelim.Neler yaşanmış bir göz atalım, daha sonrada maç içerisinde neler yaşanmış ve maç sonu hocaların basın açıklamalarına bakalım.

Rize'de taraftarların hepsini Hikmet Karaman düşmanlığı ve hırsı sarmış.Ağızlara alınmayacak küfürler, ahlak dışı konuşmalar.Sanki ağızlarından salyalar akıyor taraftarların.Bu ne terbiyesizlik bune hadsizlik bu ne küstahlık bu ne Hikmet Karaman düşmanlığı!Batsın spor anlayışınız, batsın sizin spor ahlakınız.Yetmedi saha dışındaki bu olayların sahaya yansıması da işin tuzu biberi oldu.

Stat içerisindeki yaşanan olaylara ne demeli? Polisin İstikbal Mobilya Kayserispor taraftarına yapmış olduğu biber gazı ile müdahalesi hiç'te yakışmadı.Yaşanan tüm bu çirkinliklerin baş mimarı Çaykur Rizespor’dur.Çok merak ediyorum Rize spora Türkiye Futbol Federasyonu kaç maç ceza verecek bekleyip göreceğiz.

Ey Rizeliler! İlk yarıda Kayseri’de oynanan müsabakada size Kayseri halkı ve taraftarı bu şekildemi ev sahipliği yaptı?Asla.Hiçbir Rizeli taraftarın burnu bile kanamadan yolcu ettiler.Olmadı beyler!Demekki Trabzon halkının ve taraftarının istemediği kadar varmış.

Gelelim Çaykur Rizespor’un teknik direktörü pardon amigosu Okan’ın maç sonunda yaptıklarına.Utanmadan 8-9 gol atabilirdik diye rakibini küçümseyici açıklamalarda bulundu. Okan Buruk hiçte yakışmadı sana bu açıklamalar.Bak sana bir tavsiyem var!Sen bugünRize’desin yarın başka ildesin.Daha Rizespor olarak ligde kalmayı bile garantilemiş değilsin. Sen kendi takımınla ilgilen. Boyundan büyük işlere karışma hiçbir şehri hele ki Kayseri’yi karşına alma.

Bu maçta İstikbal Mobilya Kayserispor çok kötü futbol oynamadı aslında.Kravest,Umut Bulut ve Deniz ile net pozisyonlar yakaladı ama top 2 kez direkten döndü.Deniz’in şutunu Rizeli futbolcu çizgiden çevirdi.Bu pozisyonlar gol ile sonuçlansaydı 3 puanı veya bir puanı alan takım İ.M. Kayserispor olurdu.Kaybettiğimiz ve çalınan puanları daha çok ararız su akarken testimizi dolduramadık.

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp