Anadolu DerbisiAnadolu Derbisi

Anadolu DerbisiAnadolu Derbisi


Milli maçlar ve 31 Mart Yerel Seçimleri için Spor Toto Süper Lige verilen 2 haftalık ara Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın işine yaradı. Sakatlıkları bulunan Kana-Bıyık, Bilal Başacıkoğlu ve Chery'nin tedavilerinde önemli bir süreç kaydedildi ve kısa süre içerisinde tekrar formalarına kavuşacaklar. Bu arada Kayserispor'un kendi sahasında Adanaspor ile oynamış olduğu hazırlık maçında tamamen gençlerden oluşan bir kadro sahaya sürüldü. Maç eksiği bulunan futbolcularda yine bu hazırlık maçında forma şansı buldular. Adanaspor maçında gençlerin vermiş olduğu mücadele ileriye yönelik olarak umut vericiydi. Gerek İstikbal Mobilya Kayserispor'un gerekse Türkiye liglerinde bulunan tüm kulüplerin ekonomik açıdan ne kadar zor durumda oldukları ortada. Kendi alt yapımızdan yetiştirmiş olduğumuz futbolcuları kazanabilmek için bu tür maçların daha çok yapılması gerekir. Ne kadar çok fırsat verilirse bu gençlerde tecrübe kazanırlar ve takıma bir an evvel katkı sağlarlar.

Süper Ligin 27. haftasında 06 Nisan Cumartesi günü saat 16:00'da temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanda Demir Grup Sivasspor'un konuğu olacak.  Bu maç öncesinde Demir Grup Sivasspor 34 puanla ligde 9 sırada yer alırken temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor ise 31 puanlar 12. sırada yer alıyor. Temsilcimizin bu deplasmandan mutlak suretle puan veya puanlarla ayrılması gerekir. Bu maç tam bir Anadolu Derbisidir. Bu derbide Allah korusun alacağımız mağlubiyet İstikbal Mobilya Kayserispor'u küme düşme yarışında çok zor bir duruma sokar. Alt sıralardaki takımlarında olası puan almaları halinde tehlike çanlarını daha güçlü bir şekilde duyabiliriz. Ligde yine bu hafta puan sıralamasında İstikbal Mobilya Kayserispor'un hemen altında bulunan Fenerbahçe ve Ankaragücü karşı karşıya gelecekler. Ayrıca Bursaspor ise deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak. Fenerbahçe'nin ligde kalma sıkıntısı yaşamaması için Ankaragücü'nü deplasmanda yenmesi lazım. Alanyaspor'un da yine ligde sıkıntı yaşamaması için kendi sahasında Bursaspor'u yenmesi lazım. Hem Fenerbahçe hem de Alanyaspor galip gelirler ve bizde Sivas deplasmanında en az 1 puanla dönersek ligde kalma yarışında çok büyük bir avantaj yakalamış oluruz. Bursaspor ile aramızdaki puan farkını 6'ya çıkarmış oluruz ve derin bir nefes alırız.

Bu durumun başta teknik heyet ve futbolcular olmak üzere tüm camianın farkında olduğunu düşünüyorum. Demir Grup Sivasspor ve İstikbal Mobilya Kayserispor kadro olarak denk bir yapıya sahipler. Birazda olsa kadro üstünlüğü temsilcimizden yana. Burada en büyük görev yine soğuk sıcak demeden her zaman ve her yerde Kayserispor'un destekçisi olan Kapalı Kale taraftarlar grubuna düşüyor. Temsilcimizi deplasmanda yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum. Son olarak ezeli ve ebedi rekabette dostluğun kazanmasını temenni ederim.

Selam ve saygılarımla.

Google+ WhatsApp