Hep Böyle mi Devam Edecek?

Hep Böyle mi Devam Edecek?


Hep Böyle mi Devam Edecek?

Kayserispor, İstanbul deplasmanında Medipol Başakşehir karşısına eksiği bol bir kadro ile çıkmasına rağmen maça oldukça istekli başladı ve  maçın ilk 15 dakikasında rakibine oranla daha baskılı bir futbol sergiledi. İlk 5 dakika içerisinde yakalamış olduğu 2 net gol pozisyonundan birisini gole çevirebilseydi sonuç çok daha farklı olurdu. Çünkü yaş ortalaması çok yüksek bir rakibe karşı oynandığı için en azından 1 puanla dönülebilirdi. Medipol Başakşehir'de 5 futbolcu maçta sarı kart gördü. Bunun nedeni ise 38. dakikaya kadar  başa baş mücadele eden, zaman da zaman da Medipol Başakşehir'den  üstün oynayan bir Kayserispor'un  varlığıydı. Kayserispor'da geçen sezon takımdan ayrılan Boldrin, Badji ve Mendes gibi 3 futbolcunun ayrılmasıyla bu takım, takım ruhundan uzak, bireysel futbol oynamaya başladı.  Ne zaman ki takım oyununa yeniden dönersek işte o zaman Kayserispor 3 puanı hak eder. Takıma bu yıl katılan Bilal, Chery ve  Mensah'ın kişisel futbolu bırakmaları gerekiyor.  Ertuğrul hocaya maç sonrasında ki basın toplantısında bu takım kişisel futboldan uzak, ne zaman takım oyunu oynayacak? diye sordum. Ertuğrul Sağlam, soruma cevap olarak  "Bu konuda haklısınız, Kayserispor'a takım oyunu oynatamıyoruz. Bunu başarabilrsek çok daha iyi yolda oluruz" dedi.

 Yediğimiz gole sağ bek Lopez'in rakibin önünü kapatmaması, adam adama oynamaması, birde bunun üzerine kaleci Lung'un kapattığı köşeden hatalı gol yemesi neden oldu. Stoperler Kana Bıyık ve Levent başarılı bir futbol sergileyip elinden gelenin en iyisini yaptılar. Hatta oyunun ilerleyen dakikalarında hocanın yapmış olduğu değişikliklerle Kana Bıyık ile gol aramaya çalıştı. Kana Bıyık da olumlu katkıda bulundu.

Maçta hakem Hüseyin Göçek'in de maçın kaderini ve gidişatını etkileyecek önemli kararları oldu. Başakşehir'in sert futbol oynamasına müsaade eden Göçek, 5 sarı kart çıkarmasına karşın hiçbir futbolcuyu oyundan atmayarak aslında Kayserispor'u cezalandırdı. Kaleci Mert'in Umut Bulut'a yapmış olduğu kontrolsüz hareket bence penaltıydı. Hakem hataları da düzenli bir şekilde aleyhimizde işlemeye devam ediyor. Dün akşam oynanan Göztepe Beşiktaş maçını yorumlayan Erman Toroğlu bile Beşiktaş'ın penaltısına penaltı değil dedi. Bu penaltı Fikret Orman'ın penaltısı deyip MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nu da istifaya davet etti. Durum o ki MHK'de de yanlı hakem atamaları devam ediyor.

Hafta içerisinde başkan Erol Bedir'in almış olduğu seçim kararı ve sonrasında bazı iş adamlarına ve STK'lara yapılan çağrılardan hiçbir ses seda yok.  Takımın bu kötü gidişine dur demek için tüm şehrin elinden geleni yapması ve herkesin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerekiyor. Bu gidişat devam ederse sonuç kaçınılmaz. Kayserispor'un küme düşmesi tüm şehire zarar verir.

Google+ WhatsApp