Hadi Hayırlısı…

Hadi Hayırlısı…


Kadir Has Kongre Merkezinde 10 Kasım Cumartesi günü sabah yapılan seçimli kongre de Erol Bedir ve yönetimi yeniden seçilerek güven tazeledi. Kayserispor yeniden seçilen yönetime hayırlı olsun hediyesi verebilmek için sahaya çıktı. Şehrin ileri gelenleri  ve milletvekillerimiz bu kongrenin heyecanı ile sözüm ona yapılan çağrılara destek olmak için tribündeki yerlerini aldılar. Kayserispor sahaya LÖSEV'in "Yaşasın çocuklar" pankartı ile çıktı. Oysa 10 Kasım'da oynanan bu maçta ulu önder Atatürk'ü yad edecek bir pankartta taşımalıydı. Hiçbir zaman için LÖSEV'e karşı değiliz ama günün önemi ve önceliği bunu gerektirmekteydi. Ünlü sinema oyuncusu rahmetli Kemal Sunal'ın doğum günü 10 Kasım'dı. Türk halkı için böylesine matem dolu bir günde doğum gününü kutlamak istemediği için doğum günlerini 11 Kasım'da kutlardı.

Maça gelince Kayserispor'da geçen hafta içinde kadro dışı bırakılan Kana-Bıyık'ın yerine Ukraynalı stoper Kucher ilk 11'de başladı. Konuk Galatasaray ise olaylı Fenerbahçe derbisi sonrasında yaşanan saha içi olaylarının cezalarının belli olmasından dolayı toplam 7 kritik futbolcusundan eksik olarak Kayseri'ye geldi. Kayserispor bu önemli fırsatı ne yazık ki kullanamadı ve sahadan 3-0 gibi ağır skorla yenik olarak ayrıldı. Oysa en azından 1 puan Kayserispor için yeterli olacaktı. Kayserispor'un yemiş olduğu gollerde sorunlar belli. Sağ bek Lopes'in ve sol bek Atilla Turan'ın yapmış olduğu hatalar her hafta olduğu gibi  bu haftada canımızı yaktı. Üstelik sizlere bu köşeden son üç yazımda da söylemiş olduğum gibi kaleci Muammer'in basit hataları eklenince Galatasaray bu zor zamanlarında hayat suyu vermiş olduk. Galatasaray'ın sağ beki Ozan Kabak ve sol beki Ömer Bayram haftalardır forma şansı bulamıyorlardı. Ama Kayserispor'un kanat oyuncuları sözüm ona yıldız futbolcular Bilal ve Chery  kendi kanatlarını bir türlü etkili kullanamadılar. Bilal maç içerisinde sürekli olarak kanat değiştirerek takımın oyun içerisindeki gidişatını bozdu. Chery'i de nerede oynayacağına bir türlü karar veremedi ve kaybolup gitti. Lopes'in yapmış olduğu faullerden dolayı çift sarı kartla oyun dışında kalması Kayserispor'un ileride ki haftalarda oynayacağı maçları sıkıntıya soktu.

Galatasaray kalecisi kendi takım arkadaşı ile çarpışmasından dolayı Muslera'nın kafasına dikiş atıldı  Muslera'nın yerine yedek kaleci Sinanı almayıp maç 10 dakika uzamasına sebep oldu  ve uzatmalarda Fatih Terimin kaleci sinan'ı oyuna alması taraftarlar arasın da 3-0 galipsin bir de kayserisporu küçük görüyorsun diye aynı zamanda Fatih Hocanın hafta içi yapmış olduğu federasyonu eleştirici sözlerden dolayı  maç sonunda taraftarlardan protesto edildi.

Sürekli aynı şeyi söyleyip duruyoruz. Bu takım tel tel dökülüyor ve bir türlü takım oyununu oynayamıyor. Malatyaspor'un kendi sahasında Trabzonspor'u 5-0  yenmesi sonrasında Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman istifasını yönetime sundu ama yönetim kabul etmedi. Kayserispor'un hocasının elbette istifasını beklemeyiz. Başarıları ortada. Ama şu da bir gerçek ki Kayserispor'da huzursuzluk devam ediyor. Sebebi belli. Sivasspor'un Beşiktaş deplasmanından almış olduğu 3 puan Kayserispor'u küme düşme potasına iyice yaklaştırdı.korku dağlar bekçisi elin oğlu eline geçen fırsatları nasıl değerlendiriyor.Ağustos böceği gibi.

Ama Kayserispor ne yapıyor küme düşme potası içerisine iyice girmiş oldu. Taraftarlar ve Kayserispor'u sevenler içerisinde sesler yükselmeye başladı.

Galatasaray maçında kapalı kale taraftarları tribünden futbolcuları  protesto ettiler ve bu kötü gidişe son vermek için Ertuğrul hocayı  hocadan söz aldılar.

takımın küme düşeceğine dair görüşler dillendirilmeye başlandı. ne diyelim bundan sonra işimiz duaya kalmış.

Hadi hayırlısı…

Google+ WhatsApp