Gemisini Yüzdüren Kaptandır

Gemisini Yüzdüren Kaptandır


Süper Lige verilen aradan sonra ikinci yarının ilk maçında deplasmanda Antalyaspor'a konuk olan İstikbal Mobilya Kayserispor maçtan 0-0 beraberlikle ayrılarak puan hanesine 1 puan yazdırmayı başardı. Maç boyunca etkili ve atak oynayan takım Kayserispor'du. Daha önceki köşe yazılarımda belirtmiş olduğum gibi ligde ikinci yarı birinci yarıya göre daha çetin geçecek. Papuçun pahalı olduğunu Antalyaspor iyi anlamış olsa gerek Kayserispor karşısında tedbirli bir futbol ortaya koydu.  Kayserispor'un ise bulunmuş olduğu puan sıralamasında daha üst basamaklara çıkmak için sahaya 3 puan parolası ile çıktığı net bir şekilde görüldü. Hikmet Karaman yönetiminde bugüne kadar kupadaki Akhisar maçı hariç mağlubiyet yüzü görmeyen İstikbal Mobilya Kayserispor ligde yenilgisizliğine devam etmiş oldu. Hocanın ilk 11'de yapmış olduğu değişikliklere bakacak olursak; son haftaların formsuz isimlerinden Bilal Başaçıkoğlu'nun yerine sol açıkta Valera ilk 11 başladı. Her iki kanatta da oynayan futbolcuların Antalyaspor'un yapmış olduğu ataklarda defans oyuncularına yardım etmeleri ve bunun neticesinde İstikbal Mobilya Kayserispor'un azda olsa takım oyunu oynaması alınan bir puanda en büyük faktördü.

Ligin ilk yarısında oynamış olduğu 17 maçta toplam 25 gol yiyerek hemen hemen her maçta kalesinde gol görmüş olan İstikbal Mobilya Kayserispor, Antalyaspor karşısında takım savunmasını ve yardımlaşmayı iyi kurgulayınca kalesini gole kapatmış oldu. Gol yeme sorununu çözüp bu şekilde takım savunmasına devam edebilirsek eğer bundan sonraki maçlardan da puan yada puanlarla ayrılmamamız için hiçbir engel yok. İstikbal Mobilya Kayserispor'un fikstürdeki en büyük dezavantajı rakiplerinin Fenerbahçe maçlarından sonra karşısına çıkacak olması. Fenerbahçe'de mevcut durum itibari ile küme düşme hattında bulunuyor. Muhtemelen ligin ikinci yarısında daha derli toplu oynayıp galibiyetler alacaklardır. Olası Fenerbahçe maçlarını kaybedecek olan rakipler hemen sonrasında oynayacakları Kayserispor maçlarını telafi maçı olarak değerlendirmek isteyeceklerdir. Buda takımımız için dezavantaj teşkil ediyor.

Hikmet Karaman'ın Antalyaspor maçında yapmış olduğu oyuncu değişiklikleri bence yerinde ve isabetliydi. Umut Bulut'un oyundan alınması hocanın oyun takdiği ile ilgilidir. Bence kaptanın hocaya karşı göstermiş olduğu tepki haksız bir tepkiydi. Nihayetinde Hikmet hocada Umut Bulut'a neden kendisini oyundan aldığını izah edince Umut Bulut tepkisinden vazgeçti. Antalyaspor'un teknik direktörü Bülent Uygun'un yapmış olduğu hamlelere Hikmet Karaman çok isabetli hamlelerle karşılık verdi.

Unutmayalım ki gemisini yüzdüren kaptandır.

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp