Fenerbahçe'nin Kabusu İ.M. Kayserispor

Fenerbahçe'nin Kabusu İ.M. Kayserispor


Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında kendi evinde Fenerbahçe'yi konuk eden İstikbal Mobilya Kayserispor düşme hattını çok yakından ilgilendiren bu müsabakadan zorda olsa 1-0 galip ayrılmayı başardı. Yaklaşık 25 bin taraftarın desteğini arkasına alan İstikbal Mobilya Kayserispor kendi evinde oynamanın avantajını iyi değerlendirdi. Aldığı bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig'de 25 puana erişen İstikbal Mobilya Kayserispor mağlubiyeti unuttu. Bu başarının en büyük mimarları şüphesiz ki Hikmet Karaman ve ekibi. Teknik direktör değişikliği sonrasında İstikbal Mobilya Kayserispor Hikmet Karaman ile 7 müsabakada 3 galibiyet 4 beraberlik elde etti. Hocanın takımın başına geçtiği ilk günde söylemiş olduğu "Hedef plaka" söylemine Süper Toto Süper Ligin bitimine 13 hafta kala 13 puan kaldı. Hedeflenen bu 13 puana ulaşılması çok da zor değil. Takım kendi sahasında oynayacağı 7 maçı kazansa zaten yeterli olacak hatta plakayı bile geçmiş olacağız.

Gelelim Fenerbahçe maçına. Hikmet Karaman'ın bu maçta sahaya çıkarmış olduğu ilk 11'e göz atacak olursak; sol bekte Atilla Turan'ın yerine Kucher, sol açıkta Bilal Başacıkoğlu'nun yerine Umut Bulut ve santraforda da Kravets başladı. Bence de Fenerbahçe'nin sol kanattan yapmış olduğu atakları Umut Bulut'unda defansa yardım etmesi ile başarılı bir şekilde önlemiş olduk. Keza aynı şeyleri sağ kanat için de söyleyebiliriz. İstikbal Mobilya Kayserispor'un ilk yarıda oynamış olduğu futbol, Fenerbahçe'yi tamamen kendi sahasına hapsetti ve oyun kurmalarını engelledi. Maçın ikinci yarısında ise inanın aynı enerji ile maçın sonuna  kadar devam ettik. Peki sormak lazım! Bundan önceki haftalarda neden İstikbal Mobilya Kayserispor aynı enerjiyi ortaya koyamadı yada koymadı? Bu takım Fenerbahçe maçında ki istek ve arzu ile ligin sonuna kadar oynasa bırakın ligde kalmayı Avrupa Ligine bile katılabiliriz. Ligin 4. sırasında bulunan Evkur Yeni Malatyaspor ile aramızda sadece 9 puan var. Bence artık biz ligde kalma söylemlerini bırakıp hedef olarak kendimize Avrupa Ligine katılmayı koymalıyız. Avrupa Ligini hedeflemek bu saatten sonra çokta abest kaçmaz.

Maçın kırılma anı 55. dakikada Fenerbahçe atağında Moses topu savunmanın üstünden altı pasın içerisinde topu Jailson ile buluşturdu. Bu oyuncunun kaleci Lung ile karşı karşıya yaptığı sert vuruş Lung'un üzerine gitti. Üzerine değil de köşeye gitmiş olsaydı İ.M Kayserispor'un işi çok zordu çünkü gol pozisyonuna çok giremiyor.

Maç sonunda Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yenal'ın yapmış olduğu basın toplantısında tamamen hakemleri eleştirmesi ve İstikbal Mobilya Kayserispor'un etkili futbolunu görmezden gelmesi bence kendisine yakışmadı. İstikbal Mobilya Kayserispor'un atmış olduğu sayılmayan golde bile faul yoktu. Sanki Fenerbahçe güzel futbol oynayıp goller attı da hakem mi saymadı? Sonuçta Kayserispor bence hakkıyla 3 puan aldı. Bu maçta her iki hocanın taktik savaşından Hikmet Karaman galip ayrıldı. Hikmet Karaman'ı ve Kayserispor'lu oyuncuları bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bir tebrikte U-21 takımına ve Alper hocaya. Deplasmanda oynadıkları Fenerbahçe maçından onlardan 1-0 galibiyetle Kayseri'ye dönmeyi başardılar.

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp