Ramazan’da Zam Yok, Bereket Çok!

Ramazan’da Zam Yok, Bereket Çok!


Ramazan ayı, paylaşmanın, bereketin ve dayanışmanın en güzel yaşandığı zamanlardan biridir. Ancak son yıllarda, özellikle temel gıda fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşların Ramazan sofralarını kurmasını zorlaştırıyor. İşte tam da bu noktada Kayseri Ticaret Odası (KTO), anlamlı bir adım atarak “Ramazan’da Zam Yok, Bereket Çok” kampanyasını başlattı.

Bu kampanya, özellikle dar gelirli vatandaşların rahat bir Ramazan geçirebilmesi için önemli bir farkındalık yaratıyor. KTO’nun çağrısıyla birlikte, birçok yerel işletme, esnaf ve market, Ramazan boyunca fiyatlarını sabitleme kararı aldı. Yani, fırsatçılığa karşı dayanışma ruhu devreye girdi.

Bu hareket, sadece ekonomik anlamda değil, toplumsal bilinç açısından da büyük değer taşıyor. Çünkü bir şehrin ticaret insanları, halkın ihtiyaçlarını göz ardı etmeden hareket ettiğinde, güven ortamı pekişiyor. Ramazan ruhuna yakışır şekilde yapılan bu fedakârlık, aslında bir kazanç kapısı değil, insanlık borcu olarak görülmeli.

Bu tür kampanyaların sadece Ramazan ayına özgü kalmaması, yılın her dönemine yayılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü gıda, barınma ve temel ihtiyaçlar, lüks değil zorunluluktur. Ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar için bu tür dayanışmalar bir nebze de olsa nefes aldırıyor.

Kayseri Ticaret Odası’nın öncülük ettiği bu güzel girişime destek veren tüm esnaf ve işletmelere başta KTO Başkanı Sayın Ömer Gülsoy’a teşekkür ederim. Dilerim ki bereketin paylaştıkça arttığını hatırladığımız bu Ramazan ayı, hepimize bolluk ve huzur getirir.

Google+ WhatsApp