Yine mi Beraberlik?

Yine mi Beraberlik?


İstikbal Mobilya Kayserispor, Spor Toto Süper Ligin 19. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Süper ligde bugüne kadar Bursaspor ile oynamış olduğumuz maçlarda toplam 17 galibiyet, 16 mağlubiyet ve 9 beraberliğimiz vardı. Bursaspor bugüne kadar Kayseri deplasmanından hiç galip ayrılamamıştı. Maç öncesi bu istatistikler bize Bursaspor'un yine Kayseri'den galibiyetle ayrılamayacağını söylüyordu. Keza yine öyle oldu ve maç berabere bitti.

Sizce Kayserispor sahada 3 puanı hak edecek bir oyun sergiledi mi? Maça 3 puan parolası ile çıkan İstikbal Mobilya Kayserispor, oynamış olduğu futbol ile 3 puanı almayı hak etmedi. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında tüm enerjisini sarf eden yorgun bir Bursaspor'u konuk ettik ama bu durumdan da faydalanamadık. Hikmet Karaman'ın Spor Toto Süper Ligde İstikbal Mobilya Kayserispor karnesine bakacak olursak 2 galibiyet ve 3 beraberlik ile toplamda 9 puan alabildiğini görüyoruz. Her ne kadar bu tablo olumlu gibi görünse de eğer Bursaspor karşısında 3 puan almış olsaydık puan tablosunda hem Bursaspor'u altımıza almış olacaktık hem de 10. sıraya çıkacaktık. Puan tablosunda bizden altta yer alan takımlardan Çaykur Rizespor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un puanlar alması neticesinde alt sırada yer alan takımlarla puan farkımız 4 puana kadar düştü. Bu farkta her an kapanabilir. Üstelik Fenerbahçe ve MKE Ankaragücü bu yazıyı yazarken maçlarını oynamamışlardı. Eğer ki maçlarından bu iki takımda puanlarla ayrılırsa alt sırada ki ateş giderek büyüyecek.

55. dakikada Mensah ile Tunay arasındaki mücadelede hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Mensah'a önce sarı kart gösterdi.  Sonrasında pozisyonu VAR'da inceleyen Uğurlu,  Mensah'a kırmızı kart göstererek oyun dışı bıraktı. Pozisyonun sarı kart ile geçiştirilebilecek bir sertlikte olduğunu ve kırmızı kart kararının ağır bir karar olduğunu düşünüyorum. Bursaspor Fenerbahçe maçında hakem Cüneyt Çakır, Bursaspor'un atmış olduğu golden önce net bir şekilde faul olmasına rağmen VAR'da pozisyonu inceleyerek golü verdi. Üstelik VAR'da pozisyonu incelemek için yardımcı hakemi de yanına çağırdı ve yalancı bozacının şahidi şıracı şeklinde birlikte karar verdiler. İstikbal Mobilya Kayserispor'un bundan sonra daha uyanık olması gerekir. Bu tür hatalarla takım 10 kişi değil 9 kişide kalabilir. Zaten ligde kısıtlı bir kadro ile mücadele etmek zorundayız. O yüzden tüm futbolcularımızdan eksiksiz tam verim almalıyız.

Maç sonunda yapılan açıklamalarda 10 kişi kaldık bahanesine sığınılmamalı. Bu maç 11'e 11 tamamlanmış olsaydı bile maçın sonucu bence değişmezdi. Zaten takım bence 73. dakikaya kadar Varela sayesinde 10 kişi oynadı. Mensah'da oyundan atılınca tuzu biberi oldu. Bu takımın esas sorunu yaratıcılıktan uzak olması ve maçlarda gol pozisyonlarına girememesi. Rakip sahaya evimizde de oynasak bir türlü oyunu yıkamıyoruz. Ayrıca kontra ataklara çıkabilecek hızlı futbolcularımızda yok. Neresinden tutarsak tutalım ellimizde kalıyor. Daha pozisyonu bol ve baskılı bir futbol sahaya koyamadığımız sürece gidişatımızın iyi olabileceğini düşünmüyorum. İstikbal Mobilya Kayserispor'un korkulu rüya görmemesi için bir an evvel yaşadığı gol sorununu çözmesi lazım.

Selam ve saygılarımla,

Google+ WhatsApp