Yenemiyorsan Yenilme!

Yenemiyorsan Yenilme!


Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda B.B.Erzurumspor ile karşılaşan Kayserispor  1-1 berabere kaldı ve  sahadan bir puan ile ayrılmasını bildi. Alınan bu bir  puan Kayserispor'un  ve taraftarlarının  yüzünü  güldürdü . Teknik direktör değişikliği sonrasında ligde Kasımpaşa ve Akhisarspor'u, Türkiye Kupası'nda ise Altay'ı mağlup eden Kayserispor son Erzurumspor beraberliği ile de Hikmet Karaman idaresinde yenilgisizliğe devam etmiş oldu.

Erzurum deplasmanına Perşembe günü giden Kayserispor deplasmana erken gitmenin avantajı ile Cuma ve Cumartesi günleri üst üste antrenman yaparak birazcık olsun Erzurum un  soğuk havasına ve  şartlarına adapte olmayı başardı.

Erzurum'da -4 derece soğukta ve buz gibi zemin üzerinde futbol oynamak hiçte kolay olmadı.

Hikmet Karaman alışıla gelmiş 11'den farklı bir 11 ile sahaya çıktı. Kaleyi Muammer'e verip  stoperde Kucher ve ileri uçta Kravets değişiklikleri ile maça başladı. Maçın 14. ve 22. dakikalarında  Kravets golle buluştu ancak gol vuruşlarında başarılı olamadı. 32. dakikada Erzurumspor ceza sahası içerisinde topu önünde bulan Sapunaru topu ağlarla buluşturarak Kayserispor'un 1-0 öne geçmesini sağladı ve alınan bir puanda katkı sağlamış oldu. Sapunaru bir joker gibi ne görev verilirse başarılı ile verilen görevi yerine getiriyor, bence tam bir takım oyuncusu. Erzurumspor 45+4 de beraberlik golünü buldu. Kayserispor devre arasına 1-0 galip girse idi sonuç Kayserispor lehine daha da  farklı olurdu. Soyunma odasına berabere girmenin vermiş olduğu avantaj ile ikinci yarıya moralli çıkan Erzurumspor 75. dakikaya kadar etkili ve baskılı futbol ortaya koydu. Kayserispor ise bu oyunu kabullenip rakibini kendi sahasında karşılayıp kontra ataklar ile gol aramanın yollarını arasa da 74. dakikada Atilla'nın arka direğe yapmış olduğu ortaya Bilal dokunamayınca Kayserispor mutlak bir golden oldu.

Erzurumspor'un ataklarında her zaman olduğu gibi sağ bek Lopes'in hataları ön plana çıktı. Yemiş olduğumuz kafa golünde Lopes'in hatası çok büyüktü. Hikmet hoca sağ ve sol bel mevkilerine bir an önce önlem alır diye düşünüyorum. Hikmet Hoca maçta Lopes'in yerine haklı olarak Levent'i oyuna aldı. Sonrasında ise Kravets'i oyundan çıkararak yerine Varela'yı aldı. Bence hikmet hocanın maçtaki en hatalı kararı da bu değişiklik oldu. Takım Erzurumspor'a karşı yaklaşık olarak 15 dakika forvetsiz mücadele etti. 72. dakika da sakatlanan Sapunaru'nun yerine mecburen Gyan'ı oyuna dahil etti ve forvetsiz takıma yeniden forvet desteği verdi. Hikmet hoca Erzurumspor'un yapmış olduğu ataklara bakarak beraberliğe razı oldu. Erzurumspor gibi küme düşmeme mücadelesi verdiğimiz bir takıma karşı alınacak 3 puan çok önemli idi.

Ligin ikinci yarısının ilk iki haftasında oynayacağımız  Antalya ve Fenerbahçe maçları öncesi 3 puan çok önemliydi. Benim hesabım böyle.  Tabi ki hikmet hocanın hesabı da farklıdır. Alınan bu bir puandan sonra Kayseripor puan sıralamasındaki yerini 13. sıraya ve puanını 19'a çıkardı. Futbolculara 2 Ocak tarihine kadar izin verildi.

Son 3 haftada alınan 7 puanın ve verilen 2 haftalık iznin moral ve motivasyonu ile  Antalya kampına dönecek olan Kayserispor'un iyi bir kamp dönemi geçirerek ligin 2. yarısında başarılara imza atmasını temenni ediyorum.

Google+ WhatsApp