Cadı Kazanı Kaynıyor

Cadı Kazanı Kaynıyor


Temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor Spor Toto Süper Ligin 20. haftasında deplasmanda karşılaştığı Evkur Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere ayrılarak haftayı 1 puan ile tamamladı ve puanını 22'ye çıkardı. Açıkçası ligin iyi futbol oynayan ve kendi sahasında etkili olan ekiplerinden olan Evkur Yeni Malatyaspor'dan deplasmdan alınan 1 puan bence büyük başarı. Teknik heyeti ve tüm futbolcuları alınan 1 puan için tebrik ediyorum.

Gelelim maça. Teknik Direktör Hikmet Karaman Malatya deplasmanında sahaya alışılmış ilk 11'in dışından ortasahada Hasan Hüseyin Acar ve forvette Artem Kravets'i tercih ederek başladı. Hocanın bu tercihi başarılı oldu ve maçın 14. dakikasında İstikbal Mobilya Kayserispor organize geliştirdiği güzel atakta Deniz Türüç'ün ortasına güzel bir kafa vuruşu yapan Artem Kravets'in kaydettiği golle, deplasmanda rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Ancak maalesef hemen 5 dakika sonrasında Evkur Yeni Malatyaspor Aleksic'in frikikten attığı golle beraberliği yakaladı. Maçgenelinde iyi bir oyun çıkaran ve kritik kurtarışlar yapan kaleci Lung'un bu frikik golünüyememesi lazımdı. Soyunma odasına 1-1 berabere giden temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor, maçın ikinci yarısında geriye yaslandı ve bunun neticesinde de rakipten büyük baskı yedi. Evkur Yeni Malatyaspor birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen hem kalecimiz Lung'un önemli kurtarışları hemde rakip forvetlerin gününde olmayından dolayı aradığı üstünlük golünübir türlübulamadı.

Ligin 20. haftasında ligde çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Son yazımda da belirtmiş olduğum gibi ligin alt tarafları tam bir cadı kazanı. Fokur fokur kaynıyor. Küme kalma mücadelesinde ki en büyük rakiplerimizden olan Çaykur Rizespor haftanın en kritik maçında Erzurum deplasmanından 3 puan alarak ligin ikinci yarısında 3 maçta 9 puan almayı başardı. Altsıralardan uzaklaşan bir diğer takımda Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe'de evinde ağırladığı Göztepe karşısında 2-0 galip ayrıldı. Ligin 21. haftasında Fenerbahçe'yi Kayseri'de misafir edeceğiz. Hem Fenerbahçe için hem de bizim için çok çok önemli bir maçolacak. Bu maçtan mutlak suretle puan yada puanlar almalıyız. Aksi takdirde kabus görmeye başlarız. Ligin ilk yarısında deplasmanda yenmeyi başardığımız Fenerbahçe bu kez bambaşka bir takımla ve bambaşka bir hava ile bize konuk olacak. Bu maça çok iyi hazırlanmalıyız.

Yazımın başında da belirtmiş olduğum gibi deplasmanlardan aldığımız her bir puan çok kıymetli. Ama daha da kıymetli olan evimizde almamız gereken galibiyetler. Bu hafta kendi evimizde alacağımız bir galibiyet hem çok iyi bir moral kaynağı olacak hem de ligde alt sıralardan biraz daha uzaklaşmamızı sağlayacak. 7'den 77'ye tüm Kayserililerin bu haftaki maçta Kayserispor'umuza sahip çıkması ve desteklemesi en büyük arzum.

Selam ve saygılarımla,

Google+ WhatsApp