TÜRK SİYASETİNDE SÜRPRİZ ÇIKIŞLAR

TÜRK SİYASETİNDE SÜRPRİZ ÇIKIŞLAR


Tabii, farklı görüşteki siyasi partilerin bir araya gelerek işbirliği yapması, demokratik bir toplumda önemli bir ilke olabilir. Bu işbirliği, ortak hedefler doğrultusunda birlikte çalışarak daha kapsayıcı ve etkili politikaların geliştirilmesine olanak tanır. Farklı fikirlerin ve bakış açılarının bir araya gelmesi, daha iyi çözümler bulunması ve toplumun geniş kesimlerini temsil eden politikaların oluşturulması açısından değerlidir. Ancak, bu işbirliğinin başarılı olabilmesi için tarafların öncelikle birbirlerini anlaması, karşılıklı saygı ve güvenin sağlanması önemlidir. Ayrıca, siyasi partilerin farklılıklarını koruyarak bir araya gelmeleri, demokratik çeşitliliği ve tartışmayı teşvik ederken, ortak çıkarlar doğrultusunda birlikte hareket etmeyi sağlayabilir. Bu nedenle, farklı görüşteki siyasi partilerin işbirliği yapması, demokratik bir toplumun güçlendirilmesi ve daha iyi bir gelecek için önemli bir adım olabilir.

 

İşte anlattığımız bu gelişmeler ışığında siyasette görmek istediğimiz gelişmelere de şahitlik ediyoruz. 8 yıl aranın ardından ilk kez CHP ile Ak Parti liderleri bir araya geldi. CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmesi, siyasetin bir hizmet makamı olduğunu perçinler nitelikteydi. Tabiki bu durum ilerleyen süreçte nasıl bir evreye girer bilinmez ancak, memleketin hayrına olacak çalışmalara imza atılacağı kanaatindeyim.

 

SAHİ, GÖREN VAR MI?

Genel siyasetten yerel siyasete dönecek olursak, siyasi partilerin milletvekilleri ise seçim bölgelerinin sorunlarını, öncelik sırasına göre taleplerini belirleyerek, çözüm makamı olan bakanlıklar nezdinde çalışma yapar. Kayseri, siyasette her dönem ağırlığı olan bir il olmuştur. Birçok Bakan, Başbakan ve hatta Cumhurbaşkanı çıkartmış olan Kayseri’yi mecliste 10 milletvekili temsil ediyor. Bunun 7’si Cumhur İttifakı, diğer 3’ü ise Millet İttifakı çatısı altında seçilerek meclise giren isimler oldu. Bizlerin seçip meclise gönderdiği milletvekillerimiz, kentin sorunları ile ilgili çalışmalar yaparken, yoğun Ankara gündeminden fırsat buldukça Kayseri’yi de ihmal etmeyerek vatandaşlarla bir araya geliyorlar. Ancak son günlerde benim dikkatimi çeken bir konu var. O da, Ak Parti Milletvekili Ayşe Böhürler’i uzun zamandır Kayseri’de göremiyoruz. Sahi kendisi geliyor da biz mi göremiyoruz veya sessiz bir çalışmamı yürütüyor bizim mi haberimiz yok. Bu durum benim gibi birçok kişinin de dikkatini çekmiş olacak ki zaman zaman bu soru bana yöneltiliyor. Tabiki bizlerde kendisinden bihaber olduğumuz için cevap veremiyoruz. Aslında cevabı tek cümle ile özetliyoruz. O da “BİLMİYORUZ”. Kendisinden haberi olan kişiler varsa sayın milletvekilini özlediğimizi ve Kayseri’de görmeyi arzu ettiğimizi iletiyoruz.

 

Velhasıl, siyaset kendi mecranda ilerlerken, yaşanan bu sürpriz çıkışlar, bizleri geleceğe dair umutlandırıyor. Köşe yazımın en başında belirttiğim gibi, “Farklı görüşteki siyasi partilerin bir araya gelerek işbirliği yapması, demokratik bir toplumda önemli bir ilke olabilir ve hizmet açısından geri dönüşler de bir o kadar sağlıklı olur”.

Google+ WhatsApp