CHP HATAY MİLLETVEKİLİ YILDIRIM KARA HATAY'I ANLATTI: 'BİR VEKİL OLARAK UTANIYORUM...'

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ YILDIRIM KARA HATAY'I ANLATTI: 'BİR VEKİL OLARAK UTANIYORUM...'

CHP Hatay Milletvekili Neriman Yıldırım Kara, 6 Şubat Depremleri'nin vurduğu Hatay'daki son durumu aktardı. Gazeteci Zübeyde Sarı'ya konuşan Kara, "Bir milletvekili olarak utanç duyuyorum, depremin ardından geçen 9'uncu ayda hala konteyner arıyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Neriman Yıldırım Kara, Samimi TV canlı yayınında Gazeteci Zübeyde Sarı'nın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin öne çıkan başlıkları değerlendiren Kara, Hatay'daki son durumu da aktardı.

 

"BİR MİLLETVEKİLİ OLARAK UTANIYORUM"

 

Depremin üzerinden geçen dokuzuncu ayda hala bölgede eksikler olduğunu kaydeden Kara, şunları söyledi:

 

"Depremin maliyetinin 104 milyar dolar olduğu ifade ediliyor. Bunu AKP kendisi söylüyor. Hatay hem can kaybı hem de ekonomik maliyet açısından yüzde 50 oranında en fazla hasarı alan ilimizdir, diyor. O halde toplam yardımların yüzde 50'si Hatay'a yapıldı mı? Yaptık derseniz ben de şunu sorarım... Bir milletvekili olarak utanç duyuyorum, depremin ardından geçen 9'uncu ayda hala konteyner arıyoruz. 9 ayın sonunda artık inşaat aşamasına gelmiş olmalıydık.

 

Birimizin bir çöpü kaybolsa aklımızdan çıkmaz. Düşünün ki 9 aydır çocuğunuzun saçının telini dahi bulamıyorsunuz. O ailenin yerine koyun kendinizi. Bunlar için ciddi bir mesai lazım. DNA'lar daha fazla eşleşmeli, kabirler daha fazla açılmalı."

 

"ÇEKİMLER BİR AN ÖNCE DURDURULMALI"

 

Neriman Kara, Hatay'da çekilen 'Şahsi Meselemiz' filmine de tepki göstererek "Biz aslında iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz dendiğini duyuyorum. O filmle Hatay'a hiçbir şey yapılamaz. Bu kınanacak ve reddedilecek bir şey. Hele 6 Şubat'ta gala yapılacağı iddiası var ki... Buna asla müsaade etmeyiz. Kabristan görüntülerini zaten kabul etmek imkansız. Biz bu çekimin bir an önce durmasını istiyoruz."

Google+ WhatsApp