İ.M.Kayserispor'da  yüzler gülüyor

İ.M.Kayserispor'da yüzler gülüyor


Spor Toto Süper Ligin 24.Haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanda Atiker Konyaspor'u tek golle mağlup ederek  yenilmezlik serisini 9 maça çıkarmış oldu.

Sahaya ısınmak için çıkan takımımız Kana-Bıyık ile şansızlık yaşadı. Sakatlanarak kadrodan çıkan Kana-Bıyık'ın yerine Kucher ilk 11'de başladı. Bu zorunlu değişikliğin dışında kadroda çok değişiklik olmadı. Hikmet Karaman alışagelmiş kadroyu bozmadan, oturmuş ve başarı elde etmiş kadro ile maça başlamayı tercih etti. Maçın ilk yarısında rakibine kıyasla etkili olan ve gol pozisyonlarına giren  bir İstikbal Mobilya Kayserispor izledik. Maçta 39. dakikada sağ kanattan Deniz'in ceza sahasına yaptığı ortada Kravets kafayla indirdi ve bu topa hareketlenen Chery, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Ancak ofsayt gerekçesiyle bu pozisyon gol değeri kazanmadı. Sonrasında maç tipik bir orta saha mücadelesi şeklinde devam etti.

Maçın ikinci yarısında 55. dakikada orta sahadan gelişen İstikbal Mobilya Kayserispor atağında Deniz'in verdiği ara pas ile topla buluşan Kravets'in ceza sahası içine girip vurduğu şut az farkla auta çıktı. Tam bu arada Hikmet hocayı görmeniz gerekirdi. Pozisyonun heyecanı ile hocanın sanki topu kendisi kaleye gol atacakmış gibi hareketler yapması bir anda Yılmaz Vural'ı anımsattı. Alınan bu galibiyette Hikmet Karaman ve ekibinin payının çok büyük olduğunu düşünüyorum. Takımına vermiş olduğu bu pozitif enerji, oyunu ve rakibi iyi analiz etmesi ve forma seçiminde adil davranması alınan başarıların en büyük nedenleri bence. 59. dakikada sol kanattan gelişen İstikbal Mobilya Kayserispor atağında Şamil'in ceza sahası içerisine yaptığı ortada, penaltı noktasına yakın bir noktada Deniz'in dokunduğu top, Konyasporlu Filipovic'e çarparak ağlarla buluştu. Burada en büyük hatayı Konyaspor yaptı. Takımın defansını orta sahada kurarsanız defans arkasına Şamil'in atmış olduğu  bu topu iyi değerlendiren Deniz vardı ve cezayı anında kesti.

Ligde geçen hafta Erzurumspor ve Çaykur Rizesporun almış olduğu puanlar ile ligin alt tarafının ateşten çembere döndüğünü ve düşme puanının 40 ve üzeri olduğunu belirtmiştim. Ligin alt tarafındaki takımlar bu puanları alırken elbette Konya'dan 3 puan ile ayrılmak mecburi olmuştu. Geçen seneyi hatırlarsanız  Konyaspor ligde zor durumlar yaşarken "derdinize derman olmaya geldik" diyerek çıkmış olduğumuz maçta, maç sonu 2-1 mağlup olmuştuk. Konyaspor'a 3 puanı deyim yerindeyse hediye etmiştik. İşte takımımız geçen sene hediye ettiği 3 puanı  bu sene geri alarak  hem hanesine 3 puan yazdırdı hem de puan sıralamasında 10. sırada 31 puana erişti. Artık küme düşme potasından hızla ayrılan takımımız bence Avrupa hesaplarını yapmaya çalışsın. Neden mi? Ligin 5. sırasında bulunan takım ile puan farkımız sadece 3 puan. Bu hafta kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız Beşiktaş maçından 3 puan ile ayrılabirsek Avrupa kapısını iyice aralamış oluruz. Teşekkürler Hikmet Hoca, teşekkürler İ.M.Kayserispor. 90 dakika boyunca iç saha, deplasman, yağmur, kar, soğuk demeden takımını destekleyen 12. adam kapalı kaleye de ayrıca teşekkürler.

Selam ve Saygılarımla

Google+ WhatsApp