BÜYÜK BAŞKAN (!)

BÜYÜK BAŞKAN (!)


BÜYÜK BAŞKAN (!)

 

Günlerden 22 Kasım 2019 Hamdi Elcuman’ın yerine Türkiye Süper Lig’inde daha önce yapılmamış bir şey yapıldı. Kayserispor geçici başkanlığına Berna Gözbaşı getirildi. Berna Hanım 30 Kasım 2019’da yapılacak seçime kadar geçici başkanlık görevine geldi ve 30 Kasım 2019 tarihinde Süper Lig’in ilk kadın başkanı oldu.

Kayserispor’un başkanı olduktan sonra yaptığı açıklamalar ve yapacağını ifade ettiği açıklamaların ardından Kayserispor ve taraftar tarafından benimsendi. Takımın başına ilk geldiğinde kendisine profesyonel bir ekip kuran Berna Gözbaşı 5 majör ligin ileri gelen takımlarının mali ve finansal durumları hakkında araştırma yaptırdığını bu araştırmalarının sonucunda bu takımların bir şirket gibi yönetildiği ve bunu Kayserispor’da uygulayacağı söylemişti. Başkanın bu açıklamasının ardından güven ve takımdaki kredisi artmış herkes sadece Berna başkanın verdiği sözleri yavaş yavaş yerine getirmesini bekliyordu.

Kayserispor’u şirketleştireceğini söyleyen Başkan, “Belki futboldan o kadar fazla anlamam ama araştırmalarımız sonucunda büyük takımların futbol bilen kişilerden çok şirket yapısında yönetildiğini gördük. Biz de Kayserispor’u bir şirket olarak görüyoruz. Bu şekilde takım yönetimini en iyi şekilde yapacağız” demişti.

İddialı sözlerler başkanlığına başlayan Berna Hanım bu sözlerin ardından hem Kayserispor hem de Türk futbolunda klişe hale gelmiş görevi devraldıktan sona geçmiş dönemdeki borçları gösterme bu borçları ortaya serme ve elimiz kolumuz bu borçlar yüzünden bağlı gibi ifadeler kullanmaya başladı.

Taraftarın başkana desteği tam gaz devam ederken Berna hanımın söyledikleri sadece lafta kalmaya devam ediyordu. Kayserispor başarısız geçirdiği 19/20 sezonunun sonunda ligden düşmesine rağmen 100 yılda bir defa başımıza gelecek bir olaydan dolayı düşme kaldırıldı ve ligde kaldık. Tüm şehir ve Kayserispor taraftarları başkana desteğini açık açık belirtirken umutlu bir 20/21 sezonuna giriş yaptık. Maddi sıkıntılara rağmen bedelsiz olarak baya transfer yaptık taraftar mutlu geçen senenin yaraları kapanacak gibi duruyordu ki yine Kayserispor oynadığı futbol dışında her alanda ilklere ve rekor kitaplarına adını yazdırmaya devam etti bir sezonda en çok Teknik Direktör değiştiren takım gibi pek de iyiliğimize olmayacak başarılara imza attık (!)

Bu sezon kiralıktan dönenlerle birlikte neredeyse 24 transfer yapan Kayserispor, 30 yaşında ki Muğdat’a 34 yaşında ki Fernandes’e ve 33 yaşındaki Lennon’a imza attırarak takıma kalite kattığını sanarken aslında Berna hanımın transferde ne kadar yetersiz ve bilgisiz olduğunu göz önüne seriyordu. Berna Hanım sabah yanına ilk gelenin dediğini tutuyor ve  transferler yapmaya devam ediyor. Sadece 4 maçta forma giyen Manzala, ara transferde gelen Maglica ve Luckassen gibi futbolcular aslında oynamayı çoktan bırakmış futbolcular gibi. Burada tek iyi taraf aslında transferlerin çoğunluğunun bedelsiz şekilde yapılması ama bedelsiz yapılan transferler sadece  FFP (Finansal Fair Play) için güzel bir şey bu oyuncuların bonservis dışında takımdan aldıkları maaşları olduğunu hesaba katmadan sadece transfer yaptık.

Berna Hanım burada futbolcuları transfer ederken kendi şirketine işçi aldığı gibi sandı galiba her gelen işin bir ucundan tutup sizin şirketinize yararlı olmuyor. Futbolda Berna Hanım gerçekten işe yarayacak ve bu işi bilenleri transfer etmeniz gerekiyor.

 

Yanlışları bir bir sıralamaya geçecek olursak ligde 25 maç oynayan Kayserispor ligin en az gol atan takımı ve bu azlık maç başına 1 golün altında olacak şekilde toplamda 17 gol ligde  20 gol barajını geçemeyen tek takım Kayserispor.

Süper Lig’de Aaron Boupendza adında bir oyuncunun 18 gol atarak Kayserispor’un toplam gol sayısından daha fazla skor etkisi bulunduğunu göz önüne alınca halimizin ne kadar kötü oldu ortada.

Tüm bunlar başkanın kredisini ve ona karşı olan güveni yavaş yavaş bitirirken Life TV programlarından Life Spor yorumcusu Erhan Kan’ın yaptığı habere göre Berna Gözbaşı, takıma 70 Milyon TL’lik temlik koyduğu ortaya çıktı.

Takımın başına geldiği günden beridir takıma verdiği paralardan ödediği borçlardan bahsetme alışkanlığı ile aşina olduğumuz başkanın yaptığı bu davranış kulübü tek başına yöneten, yönetimini sadece onaylama mekanizması olarak kullanan ve tüm harcamaları cebinden yapıyormuş gibi bir hava oluşturan Berna Gözbaşı’nın bu tavırlarının ardından kendisini garantiye aldığı ortaya çıktı. Berna Gözbaşı’nın bu temliki kamuoyundan gizleyerek yapması ve kulübe yaptığı harcamaları cebinden ve karşılıksız olarak yapıyor gibi göstermesinin ardından bu zamana kadar yaptığı harcamalar ile kendini ön plana çıkardığı olaylar inandırıcılığını yitirdi.

Peki bu temlik neyin nesi?

Takıma harcamalar yapıyorsun Berna Hanım tamam ama bu parayı harcayan kim? Ben mi harcıyorum. Sen harcıyorsun Berna Hanım kulübün içinde olan 5 kuruşu da gerektiği yerde cebinden koyduğun parayı da kullanan sensin. Kendi şirketinize belirli bir sermaye koyduktan sonra bu işi yapıyorum ama iş kötü giderse benim param batmasın bana geri verin diyor musunuz?

Eğer şirketinizde yaptığınız işlerde riski en aza indirerek kendi kendinize temlik koyamıyorsanız Kayserispor’da yaptığınız işlerde sizin beceriksiz transfer hamleleriniz ve alakasız yönetiminizden kaynaklı oluşan sorunlarda temlikle kendinizi garantiye almanız ne kadar etik?

Başkanlığa geldiği gün Kayserispor’a bir yandan anne diğer yandan yönetici olacağım diyen Berna Hanım şimdi annesi olduğu takıma güvenmiyor parasını garantiye alıyor. Yönetici olduğu Kayserispor’da ise yönetimi ile aldığı çizgiden daha da geriye götürüyor.

Sizce bu başarı ise başarını kutluyorum başkan …

Google+ WhatsApp