Gel de Arama!Gel de Arama!

Gel de Arama!Gel de Arama!


Süper Lig'de Ocak 2014'den bugüne kadar İstikbal Mobilya Kayserispor'a karşı galip gelemeyen  Sivasspor, süper ligin 27. haftasından kendi saha ve seyircisi önünde oynamanın avantajını kullanamayıp sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Ligin ilk yarısında Kayseri'de oynanan ilk maçta da sahadan 2-0 galip ayrılan yine İ.M. Kayserispor olmuştu.

 

Hikmet Karaman göreve geldikten sonra oynadığı altı Süper Lig deplasman maçının  sadece birini kaybeden İstikbal Mobilya Kayserispor, Demir Grup Sivasspor deplasmanın'da da galibiyet serisine devam etti.

 

Kadro kurmakta zorlanan Hikmet hoca bu maçtan başarı ile çıktı. İ.M. Kayserispor'un maçın 3. ve 8. dakikalarında Chery ile bulmuş olduğu pozisyonlar galibiyetin habercisi gibiydi. İlk yarı sonunda hakemin bitiş düdüğü çaldığında İstikbal Mobilya Kayserispor 3-0 gibi net bir skor ile soyunma odasına girip rahat bir nefes aldı ve maçın ikinci yarısına morali ve motivesi yüksek olarak çıktı. Hocanın soyunma odasında vermiş olduğu taktikler çok önemliydi. Çünkü takım ikinci yarı sahaya aynı oyun disiplini ile çıkıp, 3-0'lık skorun verdiği avantajı korumasını bildi. Konuk takımın golü 84.dakikada geldi bu dakikaya kadar İstikbal Mobilya Kayserispor'un etkili ve atak futbolu göz doldurdu.

 

Bu maç için futbolcuların tek tek değerlendirmesini yapmak bence haksızlık olur ve etik olmaz. Maçta görev alan tüm futbolcular canla başla mücadele ettiler. Oyuna sonradan giren Kravest, Kucher ve Levent değişikliğinden sonra yedek kulübesine bakan oldu mu? Kaleci  Muammer dışındaki diğer futbolcuların tamamı genç futbolculardı. Kısıtlı bir kadro ile ligde mücadele etmek zorunda kalan İ.M. Kayserispor kadrosunda yer alan tüm futbolcularından maksimum verim alıyor.

 

Alınan bu galibiyet sonrasında hakem hatalarından dolayı Beşiktaş ve Başakşehir maçlarındaki kaybetmiş olduğumuz 4 puanı çok arar olduk. Ligin 27. haftasında puanını 36 yapan temsilcimizin bu bariz hakem hataları olmasaydı şimdi 40 puanı olacaktı.

 

Ligde kalan 7 maçtan kendi sahamız ve seyircimiz önünde oynayacağımız Ankaragücü, Alanya, Kasımpaşa ve Erzurum maçlarından 15 puan çıkartır isek 51 puana erişmiş oluruz. Kalan 3 deplasman maçından sadece Akhisar maçından 3 puan ile ayrılabilirsek eğer Süper ligi ilk 5 içerisinde tamamlayıp Avrupa Ligi'ne katılabiliriz diye düşünüyorum. Böylesi bir sonuç elde edebilirsek şehrimiz açısından  çok da büyük sükse yapmış oluruz.

 

Sayın Başkan Dr. Erol Bedir ve yönetim kurulunun,  Hikmet Karaman ve ekibi ile sözleşmeyi uzatıp sonrasında hocanın vereceği transfer listesini değerlendirmeleri gerekir. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan futbolcular ile hiç zaman kaybetmeden  tekrar masaya  oturmak lazım. Hem hocanın hem de futbolcuların transferden dolayı kafa karışıklıklarını önlemek için ligin sonunu beklemeden iç transferi sonlandırmak gerekir.

 

12.adam kapalı kaleye her zaman olduğu gibi teşekkürlerimi sunuyorum. Sivas deplasmanında da takımı yalnız bırakmayarak güçlü bir destek verdiniz. İyi ki varsınız.

 

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp