Yaprak Dökümü

Yaprak Dökümü


Dünyada bir çok ülkede uygulanma başlanan VAR sistemi bu yıl ligimizde de kullanılmaya başlandı. VAR sistemi ile hakemlerin maçta anlık gelişen ve göremedikleri pozisyonları yeniden izleyerek sağlıklı kararlar vermesi ve daha adil bir sonuç elde edilmesi amaçlanmıştı. Ligin 23. haftasını geride bırakırken VAR sistemi çok fazla tartışılır bir hal aldı. Aslında hakemler bence VAR sistemini sevmiyorlar ve bu sistemin kaldırılmasından yanalar. Pozisyonları sistemden incelerken gördüğünü bile inkar eden bu hakemler kimlerin vermiş olduğu talimatları yerine getiriyorlar açıkça belli. Galatasaray-Trabzonspor maçında birçok pozisyonu izlemesine rağmen hakemin yanlış kararlar vermesi, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde VAR sisteminin hakemi Cüneyt Çakır'ın maçın hakemini doğru yönlendirememesi gibi daha birçok maçı bu duruma örnek verebiliriz. Federasyon tarafından ortaya konulan bu senaryo hangi takımların şampiyon olacağını ve hangi takımların küme düşeceğini açıkça belli ediyor. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan hakem hatalarını sebep göstererek istifa etmesi, sonrasında Sabri Çelik'in MHK Başkanı olması bu seneryonun parçası bence. Bakalım Sabri Çelik MHK'nin başında kaç hafta kalabilecek.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'de İddaa ihalesini kendisinin kazanmasından dolayı başlanlık görevini sürdürmesinin artık etik bir durum olmayacağını öne sürerek görevinden istifa etti. Etik bir anlayıştan bahseden başkan Demirören'in istifasının hemen öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i milli takımın başına gitirmiş olması da çok enteresan bir durum doğrusu. Şenol Güneş'in en son oynanan Fenerbahçe maçında takımının başında gösterdiği performans bile milli takım için uygun bir tercih olmadığının açık bir göstergesi. Kendi saha ve seyirsinin önünde 3-0 önde olduğu bir maçın 3-3 bitmesi dünyanın her yerinde bir teknik adam için utanç kaynağıdır. Bırakın utanmayı birde sanki başarı elde etmiş gibi Şenol Güneş'i ödüllendirerek Milli Takımın başına hoca yaptılar. Beşiktaş'ın devre arasında Trabzonspor'dan transfer ettiği Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'dan ne şekilde ayrıldığını tüm spor camiası biliyor. Böylesi tartışmalı bir futbolcuyu kendi takımına transfer ettiren hocanın milli takımda ne kadar adilane tercihler yapabileceği tartışmaya açıktır. Bence Yıldırım Demirören'in giderayak milli takımın başına Şenol Güneş'i getirmesi hocaya yapılan büyük bir kıyak. Bence milli takımın başına Hikmet Karaman, Erol Bulut gibi başarılı, tartışmalardan uzak ve spor camiasının sevdiği hocaların getirilmesi çok daha yerinde olurdu.

Önce MHK başkanının istifası sonra'da TFF Başakının istifası yaprak dökümü gibi bakalım kimler istifa edecekler.

İsrifa eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in yerine de bence Aziz Yıldırım'ın yada Ali Şen gibi duayen başkanların getirilmesi çok isabetli bir karar olur.

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp