Plaka Aynı ama Hedef Değişti

Plaka Aynı ama Hedef Değişti


Spor Toto Süper Lig'de haftaya 25'er puanla giren İstikbal Mobilya Kayserispor ile Göztepe, Kayseri Kadir Has Stadı'nda karşılaştı. Maçın 90 dakikası bittiğinde gülen taraf İstikbal Mobilya Kayserispor oldu. Ekibimiz aldığı bu galibiyet sonrasında hem rakibiyle puan farkını 3'e çıkardı hem de kendisini tehlikeli bölgenin birazda olsa dışına atmayı başardı.

Hikmet Karaman ve ekibinin göreve başlaması ile yükselen trend devam ederken, 8 maçtır yenilmeyen İstikbal Mobilya Kayserispor'a  bir alkışta biz gönderelim.

90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmayan Chery vardı. Çok çalıştı ve mükafatını da gördü. Hem seyircisinden alkış aldı hem de oynadığı  futbol ile seyir zevki yaşattı. Takımın ilk golünü attı  ve ikinci golünde asistini yaptı. Bununla da kalmayıp İstikbal Mobilya Kayserispor'un hanesine 3 puan yazdırmasındaki en önemli isim oldu.

Hani derler ya seyircisiz oynanan maçların tadı olmaz diye bir kez daha seyirci faktörü öne çıktı. 90 dakika boyunca Kapalı Kale taraftarları deyim yerinde ise hiç susmadılar üzerlerine düşen görevi fazlası ile yaptılar.

Her kez üzerine düşen görevi fazlası ile yaptı. Maçta görev alan hiçbir futbolcuyu eleştirmeyeceğim çünkü 3 puan almış bir takımı eleştirmek bana yakışmaz. Oynanmış ve galip gelinmiş bir maçın kritiğini yapmak yerine haftaya oynanacak olan maça motive olalım. Moralimizi bozmayıp yükselen form ve puan grafiğimize devam edelim. Sadece Göztepe maçında Kravest şansız bir gol kaçırdı buna da artık nazar deyip bu bahsi burada kapatalım.

Maçı analiz edecek olursak; 90 dakika boyunca sadece İstikbal Mobilya Kayserispor  iyi oynamadı. Göztepe'de etkili oynadı ve tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Göztepe'li futbolcular Halil ve Alparslan'ın  yakaladıkları gol pozisyonları inanın yürekleri ağızlara getirdi.  Maç 1-0 devam ederken maçın böyle bitmeyeceği belliydi. Göztepe  bulduğu golle 1-1 beraberliği yakalayınca maç öncesi beraberlikte iyidir diyen taraftarların görüşü doğrulanır gibi oldu. Ancak ligde alt sıralarda yer alan Çaykur Rizespor ve Erzurumspor'un haftayı 3 puan ile kapatması ligdeki bütün hesapları alt üst etti. Hikmet Karaman göreve ilk başladığında puan hedeflerinin plaka yani 38 olduğunu söylemişti ama öyle zannediyorum ki ligde kalma puanı 40'ların üzerinde olacak.

Ligin alt sıraları ateş çemberine döndü. Gemisini kurtaran kaptan anlayışı ortaya çıktı. Bu maçta geminin dümenine Chery ve Mensah geçtiler. Maçtan önce ısınırken sakatlanan  ama Hikmet Karaman'ın tribünlere alkışlatması sonucu moral bularak özveri ile sahada görev yapan Kana Bıyık'ı da bu özverili davranışından dolayı ayrıca kutlamak gerekir. Kısıtlı bir kadro ile ligde mücadele eden İstikbal Mobilya Kayserispor'un her bir futbolcusundan maksimum verim alması çok ama çok önemli.

selam ve saygılarımla

Google+ WhatsApp