Hikmet hoca üçlü çektirdi

Hikmet hoca üçlü çektirdi


Kayserispor Spor Hikmet hoca yönetiminde Süper Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi ve ilk sınavını verdi bu maçtan başarı ile çıkıp Kayserisipor'un ligdeki puan cetveline 3 puan yazdırarak ateş hattından biraz olsun uzaklaştırmaya çalıştı dediği gibi ''ateşin içerisine su dökmeye geldik'' sözü de  gerçekten yerine oturmuş.

Ertuğrul  hoca döneminde takıma faydalı olamayan oyuncalar arasından Kayserispor'a galibiyeti getiren golleri penaltıdan Chery, Deniz Türüç ve Mensah kaydetti.

Kayserispor maç içerisinde neler yapmış birlikte bir göz atalım

6. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Umut Bulut'un sol çaprazdan vuruşunda top kaleci Ramazan'da kaldı. 53. dakikada Kayserispor kontratağa çok hızlı çıktı. Sol kanatta topla buluşan Bilal'in ortasında savunmanın dokunamadığı top Umut Bulut'un önünde kaldı. Bu futbolcunun kale önünden vuruşunda Ramazan gole engel oldu. 

Neden bu hatırlatmayı yaptım şayet Kayserispor Kasımpaşa maçından galibiyet ile ayrılmasa idi umut bulut belki'de kadro dışı kalıp, maçın günah keçisi olurdu.

Peki Kasımpaşa kaçırmış olduğu penaltılara ne demeli üstatların sözü vardır penaltı kurtarılmaz kaçırılır derler ama kaleci Lung gerek maç içerisindeki başarılı oyunu ve gerekse penaltıları kurtarması dikkatleri üzerine çekerek  kendinden emin kalede duruşu ile geçit vermedi. Lung'u ayrı bir  kutlamak gerekir  bence alınan bu üç puanı Lung'un hanesine yazmak lazım.

Kayserispor ilk golü bulunca Kasımpaşa beraberlik peşinde koşarken üç golü kalesinde gördü ne  yaptığını bilmez bir oyun sergilemeye başladı, tıpkı Kayserispor'un önceki haftalarda yapmış olduğu hataları yaptı. Kayserisporun yeni hocası Hikmet hoca bu hataları görüp sorunu ortadan kaldırmış gibi gözüküyor illa ki Kayserispor her maça üç puan parolası ile çıkacak diye bir şey yok bazı maçlardan mağlubiyet ile  ayrılırsınız ama Kayserispor kendi ayarında olan takımlardan da üç puan alınması gerekir. Bu sene ancak kümede kalıp, seneye oturmuş takım havası içerisinde yukarılara oynaması gerekir. Bu alınan üç puan da en çok payı olan biriside Hikmet hoca takımını kenardan iyi yönetti ve kontra atak futbolunu güzel sergiledi. Futbolda şu unsur çok önemli haddinizi bileceksiniz deplasmanda lig ikincisi takıma  karşı deplasmanda oynuyorsunuz ilk öncelik bir puan olmalı daha sonra  neden üç puan'a odaklanmalı  ancak başarı bu şekilde geliyor. Hikmet hocada bunu yaptı. Kayserispor'un ileride oynayan futbolcularına  Takım halinde defans'a yardımcı olmaları olmalarını sağlayıp, kontra atakla  çıkıp  golleri'de  de bu oyun sistemi ile  buldular. Futbolda şans faktörü de çok önemli şans'da  bizden yanaydı , meşin yuvarlak ta Kayserisor'u sevdi.

Hal böyle olunca taraftar desteğini de arkanıza alınca oynamış olduğunuz maçtan dan zevk alıyorsunuz  bu güzel 3 puan başarısını kendi sahamızda 16 Aralık pazar günü saat 16:00 'da oynayacağımız Akhisar belediye maçın da  gösterip üst sıralara çıkıp rahat bir nefes alırız.

selam ve sevgilerimle

Google+ WhatsApp