KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE ?

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE ?


Geçen hafta oynanan derbi maçının hemen ardından başta Abdurrahim Albayrak olmak üzere Galatasaray yöneticileri ve teknik direktör Fatih Terim maçın hakemine ve federasyona ateş püskürdüler. Maçın hakemini eleştirdiler. Puanlarımız çalındı diye veryansın ettiler. Sonrasında ne mi oldu? Bir kurban aranıyordu o kurbanda Kayserispor oldu.

 

Galatasaray- İ.M. Kayserispor maçına hakem olarak Arda Kardeşler atandı. Arda Kardeşler hiçbir derbiye MHK tarafından atanmayan bir hakem iken biri şampiyonluğa oynayan diğeri ise küme düşmemek için mücadele eden bu iki takımın maçına atanması son derece manidar. Bu tür maçlara FİFA kokartlı hakem verilir. Hakem mi yok? Verin Cüneyt Çakır'ı. Gerçi senaryo yazılmış bir kere kimi verirlerse versinler. Sonuç değişmeyecek. Galatasaray bu maçtan 3 puanla ayrılacaktı nitekim 3 puanla da ayrıldı.

 

Gelelim maçın tartışılan pozisyonlarına. Oyun 1-1 iken (20. Dk) Emre Akbaba’nın, Sapunaru'nun boğazına kramponu ile vurduğu tekme net kırmızı kart gerektirirken maçın hakemi Arda Kardeşler pozisyonu sarı kart ile geçiştirerek Galatasay'ın 20. dakikada 10 kişi kalmasının önüne geçmiş oldu. Umut Bulut’un Fernando’nun arkadan müdahalesiyle düşürülüp Köprücük kemiğinin kırılmasını gören Arda Kardeşler bu pozisyonda faul bile vermedi. Galatasaray ceza sahasında Donk’un Artem Kravets önde ve topa hakimken arkadan yaptığı hareket sonucu net penaltı ve kart gerektirirken yine maçın hakemi bu pozisyonda da devam kararı verdi. Hakem Arda Kardeşler'in pozisyonları görememiş olması mümkün değildi çünkü tüm bu bahsettiğim pozisyonları çok yakından takip ediyordu. Peki VAR hakemlerine ne demeli. Onlarda mı görmediler bu pozisyonları? Elbette gördüler. Hem de çok iyi gördüler. Ama gördüklerini görmezlikten geldiler. Çünkü birileri onlara duymayın görmeyin talimatı vermişti. Anlayacağınız kimin eli kimin cebinde belli değil. Düdüğünü ve onurunu MHK'ya satan bu tür hakemlerin bir an önce istifa ederek Türk futbolunun marka değerini daha fazla düşürmemeleri gerekiyor.

 

Maç sonunda gerek teknik direktör Hikmet Karaman'ın gerekse Başkan Erol Bedir'in İ.M. Kayserispor'un hakkını aramak için yapmış oldukları açıklamaları son derece yerinde bence. Son söz olarak Türk Telekom stadında Kayseri'nin önde gelen ve bu topraklarda ticaret yaparak ekmeğini Kayseri'den kazanan, geçmişte KTO başkanlığını yapmış bazı iş adamlarının Kayserispor'u desteklemek yerine Galatasaray atkıları ile maçı izlemeleri ve bu şekilde fotoğraflar çekinerek sosyal medyaya koymuş olmaları hiç ama hiç yakışmadı.

Selam ve saygılarımla,

Google+ WhatsApp