Halaçoğlu’ndan yeni parti sinyali

Halaçoğlu’ndan yeni parti sinyali

Arkadaşları ile birlikte kuracağı partinin ilkelerinden söz eden, Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı, 24, 25 ve 26. Dönem Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu; “Ülkenin içinde bulunduğu herkesin umutsuzluğa düştüğü ortamdan çıkarmak için bir siyasi yeni hareket gerekiyor diye düşündük. Bugün Türkiye’deki siyasi hareketlerin hatalarını, yanlışlarını, eksiklerini göz önüne aldık” dedi.

Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı, 24, 25 ve 26. Dönem Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Bunu da mı konuşmayalım programında Medya Siyaset Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Murat Selamoğlu’nun sorularını yanıtladı. 
 
Arkadaşları ile birlikte kuracağı partinin ilkelerinden söz eden, Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı, 24, 25 ve 26. Dönem Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu; “Ülkenin içinde bulunduğu herkesin umutsuzluğa düştüğü ortamdan çıkarmak için bir siyasi yeni hareket gerekiyor diye düşündük. Bugün Türkiye’deki siyasi hareketlerin hatalarını, yanlışlarını, eksiklerini göz önüne aldık. Bu siyasi parti artık sözünde durmayan bir siyasi parti olmasın, millete yalan söylemesin herkese şeffaflıkla bir şeyleri açıklasın, gösterişten uzak dursun ve üzerinde leke olmayan insanlar tarafından bir parti oluşturulsun bir taraftan illaki belli bir gruba hitap eden bir parti olmasın, tarikat cemaat gibi din meselelerini siyasete alet etmeye kalkışan türden insanlar olmasın dedik. Açıkçası cumhuriyetin temel kuruluş felsefesi çerçevesinde herkesin kendini orada bulabileceği bir temel anlayış belirlemek istedik ve ortak payda olarak da vatan sever olan herkes bu çatı altında kendini bulabilir ayrıca hiçbir partiyle iş birliğimiz söz konusu olmayacak mahalli  seçimlere girmiyoruz zaten bu partiyi destekliyoruz demiyoruz biz kendimiz iktidar olacağız diye yola çıkıyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp