Hoş geldin İstikbal Kayserispor

Hoş geldin İstikbal Kayserispor


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Boydak Holding bünyesinden faaliyet gösteren İstikbal Mobilya ile yaptığı sponsorluk anlaşması ile İstikbal Mobilya Kayserispor ismini aldı. 2,5 yıllığına 16.5 milyon TL'ye yapılan anlaşma neticesinde Kayserispor, bu hafta başlayacak olan ligin ikinci yarısında İstikbal Mobilya Kayserispor olarak mücadele edecek. Toplamda 140 milyon TL borcu olan Kayserispor için bu sponsorluk anlaşması ilaç gibi geldi. Acil ödemeleri bu sponsorluk sayesinde yapabilecek. Şehrin ileri gelen iş adamlarına bundan sonra daha çok sorumluluk düşmektedir. Evet Türkiye ekonomisi genel anlamda çok zor bir süreçten geçiyor. Ama parası olan iş adamları da yok değil hani.

Devre arasında Antalya'da kamp yapan İstikbal Kayserispor'un lige verilen arayı iyi değerlendirememiş olduğunu gördüm. Başlayacak olan ikinci yarı öncesinde Ziraat Türkiye Kupasında kendi evinde Akhisar Belediyespor'u konuk eden takımımız ne yazık ki evinde rakibine 2-1 mağlup oldu. Devre arasında transfer yasağından dolayı takıma takviye yapamayan İstikbal Kayserispor üstüne kadrosundan Rotman'ı da kaybetti. Süper ligde mücadele eden takımların büyük bir çoğunluğu devre arasında başlayan ara transferde takımlarına takviye yaparken İstikbal Kayserispor'un mevcut kadro ile lige devam edecek olması çok büyük bir dezavantaj teşkil ediyor. Akhisar Belediyespor maçı sonrasında açıklama yapan teknik direktör Hikmet Karaman ise "Önceliğimiz Türkiye Kupasından ziyade süper lig" diyerek kupayı önemsemediklerini belirtti. Antalya kampında hava şartlarından dolayı yeterince hazırlık maçı yapamadıklarını belirten Karaman, kupa maçını bir yerde antreman maçı gibi düşünmüş olsa gerek. Bu maç deplasmanda oynanacak Antalyaspor maçının provası oldu diyelim. İnşallah kupa maçında yapılan hatalar Antalyaspor maçında yapılmaz. Çünkü bizim için ligin ikinci yarısının açılış maçından alınacak puan yada puanlar çok kıymetli. Ligin sonrası içinde büyük moral olacaktır.

Ligin ikinci yarısı bu hafta sonu başlayacak ama bence halen bu takımın sağ ve sol bekleri ile forvetleri yeterli değil. Bunları yazmaktan dilimde tüy bitti ama demek ki olmuyor. Basit bir şekilde gol yiyoruz maçlarda. Ama esas sıkıntı gol yememiz değil gol atamıyor oluşumuz. İşin ilginç ve kritik yanı bu bence. Gol ve goller olmadığı sürece maçlardan puan almak çok zor. Futbolun meyvesi gol. Stoper mevkiinde oynayan Kana-Bıyık'ın ilk yarı sakatım diyerek oyundan çıkması bence inandırıcı değildi. Bu futbolcunun sorunu her neyse yönetim ve teknik kadro tarafından teşhis konularak gerekli önlemlerin alınması gerekir. Kana-Bıyık defansın sigortası. Ona takımın çok ihtiyacı var.

Kupa maçı sonrasında İstikbal Kayserispor yöneticileri ile yapmış olduğumuz görüşmede,  "Hiçbir futbolcumuzun günümüz itibari ile alacağı yoktur. Takımımızın kupa maçının ikinci yarısında sergilediği futboldan memnunuz. Bu futbol sergilendiği sürece ligde kalma korkusu yaşamayız" dediler. Başlayacak olan ligin ikinci yarısının şimdiden hayırlı olmasını diler, İstikbal Kayserispor'umuzun güzel işlere imza atmasını umarım. Boydak Holdinge ve değerli CEO'su sayın Alparslan Baki Ertekin'e takıma verdikleri maddi destekten dolayı da teşekkür ediyorum.

Google+ WhatsApp