Göz Göre Göre VAR

Göz Göre Göre VAR


Spor Toto Süper Ligin 24. Haftasında kendi evinde Beşiktaş’ı konuk eden temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor 90. Dakikada yediği talihsiz gol ile maçtan 2-2 beraberlikle ayrılarak galibiyeti kaçırdı. Evet galibiyeti kaçırdı diyorum çünkü Beşiktaş’a kıyasla daha istekli ve etkili futbol oynayan takım bizdik. Ancak alışıla gelen hakem hataları maalesef ki bu haftada yine sahnedeydi.

Hakem hatalarına değinmeden önce bu maç İstikbal Mobilya Kayserispor için hem öncesinde hem de sonrasında çok zor bir maç oldu. Maç öncesinde Chery annesinin yaşamış olduğu sağlık problemi nedeni ile kadrodan çıkarıldı ve bu maçta görev alamadı. Orta sahadaki maystro’su olmadan bu maça çıkmak zorunda kalan temsilcimizde orta sahanın bir diğer dinamosu olan Mensah’ta maçta aldığı darbe ile köprücük kemiğinin çıkması sonucu yaklaşık olarak 4-5 haftalık bir süre boyunca yeşil sahalardan uzak kaldı. Chery’nin annesine ve Mensah’a acil şifalar diliyorum. Her şeyin başı sağlık.

Gelelim hakem hatalarına. Az öncede belirtmiş olduğum gibi maçın 32. Dakikasında Mensah aldığı darbe sonrasında hastaneye kaldırıldı ve oyuncunun köprücük kemiği kırıldı. Üstelik bu pozisyona maçın hakemi Suat Arslanboğa faul bile çalmadı. Şamil’in atmış olduğu golü hakem önce ofsayt ardından faul olduğu gerekçesi ile iptal etti. Pozisyonda ne faul nede ofsayt vardı. Üstelik İstikbal Mobilya Kayserispor lehine verilmesi gereken penaltıları da vermedi ya da veremedi Suat Arslanboğa. Başta Erman Toroğlu olmak üzere birçok önemli hakem yorumcusu hakemin İstikbal Mobilya Kayserispor’un 2 puanını çaldığını söylediler. Ligin kritik haftalarına girerken yapılan bu hakem hataları çok can yakıyor. Ligin şampiyonunun da kimlerin düşeceğinin de belli olduğu bir tiyatroyu izliyor gibiyiz. Spor severlerin TFF’ye de MHK’ya da hiçbir inancı kalmadı. Bu hakemlerle bu lig rezil oluyor.

Gelelim Hikmet Karaman hocaya. Takımın başına geçtiği ilk günden bu yana ligde mağlubiyet yüzü görmeyen hoca kısıtlı kadro ile vermiş olduğu mücadele ile taraflı tarafsız tüm spor camiasının gönlünde taht kurmayı başardı. Hafta içi sosyal medyada Marlon Brando’nun canlandırdığı ünlü ‘Baba’ karakterine benzetilen Hikmet Karaman, futbolcularına gösterdiği babacan tavırlarıyla aslında gerçek bir ‘Baba’ olduğunu ispatladı. Onun bu babacan halleri takımın başarısının en büyük etkenlerinden birisi bence.

Ligin ikinci yarısına başlarken ligde kalabilecek miyiz diye düşünürken alınan başarılı sonuçlar sonrasında ligde 4. Sırada yer alan Trabzonspor ile puan farkı 4’e düştü. Hesaplar artık değişti. Yeni hedefimiz bence artık Avrupa Ligi’ne katılmak olmalı. Bu takım yakaladığı bu olumlu hava ile bence bunu başarabilecek güçte. Bir teşekkür de 12. Adama yani taraftarlara. Beşiktaş maçında takımı yalnız bırakmadılar ve Beşiktaş’a deplasmanda oynadığı hissini yaşattılar.

Selam ve saygılarımla…

Google+ WhatsApp