Hasbihal! Sahi nasıl bir medeniyet yaşıyoruz?

Hasbihal! Sahi nasıl bir medeniyet yaşıyoruz?


Kendimi bildim bileli  içinde yaşadığımız toplumumuz  mutlu bir azınlığı  ihtiva edip,  çoğunluğu mutsuzluğa itiyor. Hele son yıllarda özellikle gençlerimiz üzerinde manen psikolojik  dezenformasyon uygulanıp; Milletine,  devletine ve tarihine tamamen yabancı,  kendi ile barışık olmayan ve kendine güven duygusunu kaybetmiş, ümitsizlik aşılanıyor. Pandemik ortamın meydana getirdiği mecburi yalnızlaşma geride kaldı, çekirdek aile ve dar arkadaş çevresi gibi zorunluluklar, onları daha fazla içe dönük  hale getiriyordu. Bu handikaplardan kurtulup normal hayatımıza , hayat  ve ümit dolu  güzel bir geleceği dönmek  zorundayız ve dönüyoruz ,Elhamdülillah. Savunma Sanayimiz ve Ulaştırma Bakanlığımız ile  Sağlık  Bakanlığımızın hamleleri, Otomotiv Sektöründe  kendi otomobilimizi (TOGG)  yapmamız ve Finans dünyası ve  İhracattaki son yıllardaki  gelişmeler, her sektörde  gereken yapıldığında  birinci olup  gelişmiş ülkeler  konumuna gelebileceğimizi ispat etti. Tüm bunlar yeterli mi? Elbette değil, ancak yaşadığımız  dönemin güzel örnekleri. Cumhurbaşkanlığı  yönetim sistemi eksik ve noksanıklarına rağmen ülkemizin kalkınmasına gerekli kararları zamanında almasına  ve geçmişte olduğu gibi  yetkinin kimde olduğu belli olmayan belirsizlikleri ve idaresizlikleri  ortadan kaldırıyor. Bu güzel gelişmelere sebep olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Müslüman olarak bizlerin  dünyasında ümitsizlik, huzursuzluk , maddi ve manevi kaygılar olmamalıdır. Çünkü sonsuz kudret sahibi “Yaratıcımız”  dünyayı bir misafirhane  olarak yaratıp , hangimiz daha güzel işler yapıp, O’nun rızasını  kazanacağımızı  görmek ve göstermek istiyor. O halde  bu sınavın farkında olup ebedi  sonsuz hayatımızı tehlikeye atmamalıyız.   Şu geçici  dünya hayatında  yaratıcımızın ve diğer insanların hukukuna dikkat edip ebedi sonsuz saadetli hayatımızı kazanmaya çalışmalıyız. Diğer yandan  ölüm bir son değil, dünya hayatından sonra  ebedi sonsuz bir hayata başlamak için kabir aleminden ebedi bir aleme geçiş yapacağız.  Rabbimizin lütfuyla, inşallah kabrimiz  Peygamberimizin (ASM) tarif ettiği “Cennet bahçelerinden bir bahçeye tebdil edilir.” İnşallah.  Rabbim hepimize dünya ve ahirette lütuf ve merhametiyle muamele eylesin. Haşirin baharında hepimiz diriltileceğiz. Haşir (yeniden diriliş) hakikatına şahit olacağız. “Her kıştan sonra bir bahar, her geceden sonra bir nehar(gündüz)” geldiği gibi bu gerçekler başımıza gelecektir.  Rabbim cümlemizi kendisini  hakkıyla tanıyan, Onu tanıdığını ve sevdiğini imanı ve ibadetiyle  bildiren ve inancımız ve ibadetimiz neyi gerektiriyorsa onu yaşamaya çalışan mü’min kullarından eylesin.

Sözde değil “Özde Müslümanlığı” yaşadığımız  zaman  problemlerimizin  çoğunun çözümleneceğine inanıyorum.  En az problemle  çoğunluğun “Asr-ı  Saadet’te” olduğu gibi milletçe mutluluğa kavuşup dünya barışına ve huzuruna  en fazla katkıyı sağlayan bir ülke   olabiliriz.

Aslına  bakacak olursak şu anda  batı medeniyeti iflas etmiş olup, bizler de  onları taklit eden iflas etmiş bir medeniyette yaşıyoruz. Onlardan almadığımız bir şey kalmamış özellikle  kültürel değerler ve maneviyattan yoksun yaşayış bakımından. Batı medeniyetini iki yüzyıldır benimseyerek  bağrımıza resmen basmışız. Son 20-25 yılda İnternet  yayınları da işin tuzu ve biberi olmuş , maalesef kendi kültürümüzden ziyade .. Bir an önce Kendi İslami değerlerimize, kendi kimliğimize  , özümüze dönüp bu gidişe “dur” demeliyiz. Kendi kültürümüze sıkı sıkıya sarılıp, İnternet dahil tüm mecralarda gerçeği hakıkatı dile getirip  insaniyet kültürüne lslamiyetimizin güzelliğini ve özelliğini taşımalıyız.

Seçim mahalline girdiğimiz  şu  ahvalde; Son hadiseler özellikle İranı karıştırdığı gibi  aynı kaynaktan değişik konular üzerinden ülkemizi de karıştırmak isteyenler çok olacaktır.  Ancak birlik ve beraberlikle  akl-ı selim ile milletimizin feraseti ile  inşallah tüm engelleri aşıp maddi ve manevi daha güzel bir geleceğe hep beraber çıkacağız.  Rabbim yar ve yardımcımız olsun. İnşaallah.Hoşçakalın.

Google+ WhatsApp