Şiddet ,dehşet ve öldürme olayları aile temel yapımızı sarsıyor!
Son yıllarda sosyal bünyemizi tehdit eden olaylar artış göstermeye başladı.Basit meselelerden gasp, öldürme ve tecavüz hadiseleri gittikçe artıyor.Kumar içkî ve sigara kullanım yaşı düştükçe düşüyor. Eskiden ülkemiz uyuşturucu ticaretinin transit yoluydu. Şimdi fesat şebekelerinin gençlerimizi ve çocuklarımızı hedef aldıklarına şahit oluyoruz.
Anayasanın 58. maddesinde gençlerin bu tür kötü alışkanlıklardan korunmasında devlete dolayısıyle devleti temsil eden siyasi idareye görevler vermektedir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü alışkanlık tuzağına düşmemeleri içîn Milli Eğitim Bakanlığı ,İçişleri Bakanlığı ,Gençlik ve Spor Baikanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği yapmak zorundadır.Anayasanın 58. maddesinin devamında;
“Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.”İfadesi yer almaktadır.
Bu tehlikeleri sadece “Yeşilay Derneği’nin “ faaliyetleri ile önlememiz mümkün değiildir.Bu problem hepimizin problemidir.Anne ve babalar duyarlı olmalı ,öğretmenlerimiz konuyu önemsemelidir. Özellikle suçu işlemeden çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilendirmek ile eğitime tabi tutmak gerekir.Kötü alışkanlıkların baştan önlenmesi için iman ve ahlaki değerlerin hâkim olması gerekir. İmanın esasları ve özellikle Allah'a ve Ahirete iman oldukça önemlidir.
Yeni müfredatta Allah'a ve Ahirete imanı kuvvetleştiren “İman Hakikatleri” dersinin konulması ve çocuklarımıza ve gençlerimize verilmesi gerekir. Hayatımız bize emanet olarak verildiği gibi vücudumuz ve başta kalbimiz ,aklımız,akcigerlerimiz ve midemiz gibi maddi ve manevi azalarımız da bize emanettir. Emaneten bize verilen bir dolma kalemi hor kullanamazken, vücudumuzu ve sağlığımızı nasıl hor kullanabiliyoruz?
Bu konuda en pratik ve esaslı bir dersi Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından çıkan “Küçük Sözler,Gençlik Rehberi” ve “Asay-ı Musa ve Ayet-ül Kübra” gibi eserlerin ders kitabı olarak okutulmalısıyla sağlayabiliriz. “İman Hakikatleri” dersini ilk ve orta ve lise öğrencilerize din bilgisi öğretmenlerimizle verebiliriz.
Ayrıca TV Haberleri ile dizilerde ve intenet sitelerinde şiddet,kumar ve içki,uyuşturucu sahnelerinin azaltılıp kaldırılmasını temin etmek zorundayız. TV dizi ve programları sadece bir amblemle yetinmeyip program içerikleri pedagog uzmanlarca değerlendirildikten sonra yayına girmelidir.
Toplum olarak dünyevileşmemiz ,biz li eri sadece dünya hayatını esas alıp herşeyin kabir kapısında bittiğinî zannetmek yanlışına sürükleyebilmektedir. İslam uygulayan bireyler ve toplum için hem dünyevi saadeti hemde ahiret saadetini birlikte vermektedir.Çünkü İslamiyet hayat nizamıdır.Herkesi canlandırır, hayata bakışımıza bir anlam kazandırır.
Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)’in bir Hadislerinde” İçkiden sakının. İçki tüm kötülüklerin anasıdır.”Kelamına kulak vermeliyiz.İslamın yasakladığı şeylerden dünyevi ve uhrevi mutluluğumuz için uzak durmalıyız.
Hoşçakalın.Efendim.
Ailelerimiz toplumumuzun temel taşıdır.Temel sağlam olursa binada sağlam olur.Unutmayalım ki aile içinde çocuklarımızı yetiştirirken torunlarımızın anne ve babalarını yetiştiriyoruz..