15 Temmuz ve düşündürdükleri!

15 Temmuz ve düşündürdükleri!


15 Temmuz yakın tarihimizin  en kanlı  darbe teşebbüsü olmuştur. Ancak milletimizin sağduyusu ve  Rabbimizin himayet ve inayeti (Yardımı)  ile akim kalmıştır. Allah (Celle Celaluhu)  benzer ve beterlerinden ülkemizi ve diğer  islam beldelerini muhafaza eylesin.

Tüm islami  değerleri  fakettirmeden dejenere etmek niyetinde olan Fetö,  yaptığı  tahribat  sonucunda  insanımızı birbirine,  devletine  güvensiz bir hale  getirmeye çalışmıştır. İslami konularda büyük tahribat yapmışlardır. Aslında 28 Şubatta  “Başörtüsü teferruattır.” Sözü bile niyetinin halis olmadığını göstermiştir. İslamın  yardım müessesesini  “himmet” adı altında  işlevsiz atıl  hale getirmişlerdir. Sade vatandaştan toplanan paraların kimlere gönderildiği dağıtıldığı meçhuldür. Günümüzde diğer terör örğütleriyle de bağlantıları tesbit edilmiştir. İstikametli cemaatlerin mensubu gibi  kendilerini  gösterip kuzu postuna bürünmüş  çakal pozisyonu almışlardır.  

 Fetö 15 Temmuzda devlete  ve millete doğrudan silah çekerek  ateş etmiş,  ancak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milletimizin sağ duyusu ve direnişi  karşısında  teslim olmak  zorunda  kalmıştır.

Ülkemizde gerçekleştirilen tüm ihtilaller, gibi 15 Temmuzda da Özellikle başta ABD   olmak üzere “Bizim  çocuklar harekete  geçti.”  Mesajları  medya aracılığı ile   herkese ilan edilmiştir.  Hatta şimdiki  ABD Başkanı  Baydın görevine başlamadan önce ülkemizde muhalefeti  desteklemekle mevcut hükümeti yıkabileceğini  medya ile ilan etmiştir.

Türkiyedeki darbelerin  arkasında  ABD gibi  küresel güçlerin olduğu artık gün gibi aşikardır. Hatta rahmetli Adnan Menderes’e  darbe yapılmadan önce muhalefet lideri  İsmet inönü’nün” Artık seni ben bile  kurtaramam. ” demesi  darbelerin görünüşte  askerlere  yaptırılmış olsa da, esas organizasyonun başta ABD olmak üzere  küresel güçler  tarafından yaptırıldığını ortaya koymaktadır.

  Çok Partili Siyasi  Hayat  içinde  muhalefet  başarısız olmuşsa  bunun kendi hatasından ve tembelliğinden kaynaklandığını bilmeli, kendini yenilemeli ve kanun dışı  yollara başvurmaktan vazgeçmelidir. Milletin isteklerine ve ihtiyaçlarına  yönelik ayağı yere basan projeler üretmeli, asılsız vaadlerden vazgeçmelidir.   Çözümü  sandık haricinde aramamalıdır..  Özellikle demokrasi yolunda bedel ödemiş  milletimiz, acılar çekmiş  ve  tecrübe kazanmış  olduğundan demokrasi dışında ülkemizin idaresinde başka  seçenek yoktur. Artık inşallah  olamaz da...

Rabbimizin bize mesajına bir bakalım .Hac Suresi 38.Ayette; “Allah, iman edenleri korur. Şu da muhakkak ki Allah,hain ve nankör olan herkesi sevgisinden mahrum eder.” Rabbim hepimizi imanda daim kılsın ve sevğisine garkeylesin.

Sevğili Peygamberimiz (ASM)de buyuruyor ki;                   ” Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona hıyanet(İhanet) etmez. Ona yalan söylemez ve ondan yardımı esirgemez. Bir müslümanın diğer bir müslümana ırzı(namusu) malı ve kanı haram kılınmıştır….”(Tirmizi,Birr18)Peygamberimizin sözleri hepimiz için rehber ve trafik ışıkları gibidir.  

 Asrın büyük alimi Bediüzzaman’a kulak verelim: ”Hakiki bir müslüman,   samimi bir mümin hiçbir zaman anarşiye ve bozgunculuğa taraftar olmaz. Dinin şiddetle men ettiği şey ,fitne ve anarşidir. Çünkü anarşi hiçbir hak tanımaz. ”(tarihçe-i hayat,255. sayfa)

15 Temmuz şehitlerimiz ve Ömer Halis Demir olmak  üzere tüm şehitlerimizin mekanları Cennet olsun.

15 Temmuzda yaralanan tüm gazilerimize sıhhat afiyetler ile iki  cihan saadetleri vermesini Rabbimden niyaz ederim. Hoşça kalın.

Google+ WhatsApp