Bayramımız kutlu tüm müminler mutlu olsun!

Bayramımız kutlu tüm müminler mutlu olsun!


Kurban Bayramımüminleriçinbiryakınlaşma, yardımlaşma ve dayanışma vesilesidir.Sair günlerde  görüşemediğimiz dünyevi meşguliyetlerin  insanlarımızı dünyevileştiren yoğun baskısını görelim.Yakın akraba ve komşularımızı tanıyıp gözetemediğimiz günümüzde bayramlar büyük bir şansımızdır. Şayet değerlendirebilirsek!

Sair günlerde görüşemediğimiz. komşularımız kapılarını bayramda ardına kadar açmakta manen buyur etmektedirler. En güzel tarafı herkesin izinde ve müsait olmasıdır.Özellikle özel sektörün yoğun mesaisi içinde bayramların güzelliği bambaşkadır.Bayram tatilinin tamamını yazlıkta ve otellerde geçirip heba etmeyelim. Anne ve babamız başta  yakın akrabalar ve komşularımızla değerlendirmeye çalışalım.

Müminlerin bir vasfı kendisiyle barışık olduğu gibi çevresiyle de barışık olmasıdır.islamiyet Sulh, Selamet, Güven gibi özellikler taşıdığı içindir ki,müslüman selam verip selamı almakla ,benden sana zarar gelmez mesajı vermektedir. Rabbim cümlemizi konuştuklarımız ve yazdıklarımıza uygun halde yaşayan,ihlaslı kullarına dahil eylesin.

 

Bayram ve tatillerde bir diğer tehlikemiz “Trafik ve Kazalar” konusudur.Eski trafik kitaplarında Şöförü tarif ederken ;”Hava ve Yol durumunu nazara alıp , aracını tanıyıp ona göre aracı dikkatli kullanan kişi” tabiri kullanılırdı. Günümüzde çift şeritli yollar ,otobanlar olmasına rağmen: hız sınırına, araç takip mesafesine ve trafik kurallarına riayet etmediğimiz için kazalarımız artıyor. İnsanımız trafik kurallarına uymayı daima karşısındaki insandan bekliyor. Karşıdakinin tecrübesiz,yaşlı ve bayan olabileceğini düşünmüyor. Özellikle gençlerimiz yolları yarış pisti edasıyla kullanmaya  çalışıyor. Uykusuz, tecrübesiz ve aceleci olarak trafiğe çıkıyoruz. Bu şartlarda kazalar kaçınılmaz oluyor. Trafikte dikkatli hoşgörülü ve karşı tarafın hatalarını telafi edecek şekilde araç kullanmak cümlemize nasip eylesin. Trafik Kuralları kitaplarda yer almak için değil uygulamak içindir.

Hepimize nice bayramlar ve kazasız belasız yolculuklar vermesini Rabbimden niyaz ederim.Hoşçakalın.

Google+ WhatsApp