KADERİNİ DEĞİŞTİR

KADERİNİ DEĞİŞTİR


İlk duyduğumda bu derece etki etmeyeceğine inandığım Covid-19’un nerelere geleceğini dünya insanlığını bu derece etkileyeceği hiç aklıma gelmemişti. Eminim bir çoğumuz içinde böyle oldu..

Çok önemsemedik başlarda, tarihler 11 Mart’ı gösterdiğinde “Türkiye de ilk vaka görüldü” açıklamasından sonra bugüne kadar gelen ve devam eden telaşlı günlerin başlangıcıydı..

Aldığımız her ürünü temizliyor, balkonda bir süre bekletiyor. Belirli bir zaman sonra içeri alıyor, zamanla tüketiyorduk. 

Her işten gelişlerde dışarda elbiseler çıkıyor, kendimizi temiz sulara,banyolara bırakıyorduk. 

Bir çoğumuz için eminim bu şekilde bir pandemi başlangıcı oldu. 

Her sabah tedirgin başlayan gün, endişe ile biten akşamları getirdi. Dostlarımızdan uzak kaldığımız, bayram da babanın eline uzanıp öpemediğimiz, vb. Bir çok alışık olduğumuz yaşamdan, uzak kaldığımız bir hayat biçimini yaşıyoruz. 

Kimisi için bir komplo, kimisi için bilinçli bir şekilde yapılmış, insan geleceğini tehdit eden unsur. Kimileri içinse bir “Kader”

 

Çok şey yazılabilir. Fazla zamanınızı almıyacağım ancak bugün gördüğüm tabloda en fazla vaka artışının olduğu iller sıralamasında Kayseri 1. Sırada! 

Aşı haritasında ne kadar mavi olursak olalım vakalarda artış azımsanamayacak kadar tehdit edici.. 

Geçenlerde bir iş görüşmesine gelen arkadaşın yanında bulunan maskesiz babaya;

“Maskenizi takmanızı rica etsem, görüşmeye öyle geçelim” sözüme

“Merak etmeyin Murat bey, biz köydeyiz köye gelmez bu illet. Onlar şehirlileri bulur, rahat olun”  söylemi, adıma üzüntü duyduğum kadar şaşkınlık yaratan bir düşünce yapısıydı. 

Bugün tabloda ilk sırada olmamızda sanırım cahil cesaretinin göstergesi, “Allah’tan gelene ne yapabiliriz” düşüncesi, “Kader buysa çekeceğiz” inanışı.

Elbette kaderimiz inandığımız en büyük değer. Ancak tedbir biz insanlar için, takdir yüce yaradanın. Biz tedbirsiz kadere teslim oldukça kendi kaderimizi çizer, bir başkasınında yaşamını tehdit ederiz. 

Hayata karşı cesaretli olmak bir birey için güç olsada, ülkede yüzlerce giden canların bir mesaj vermesi gerektiği inancındayım. 

Hafife aldığımız her durum büyük ve ciddi sorunlar doğuruyor. Bir maske kullanmak, mesafeye dikkat etmek, kalabalıklara mecbur kalmadıkça girmemek sizleri korkak yapmaz. Aksine, normale dönmesini istediğimiz hayatın kahramanları yapar.

Bugün cesaret gösterip kahraman olmak yerine, korkarak bir başka canların yaşamasına katkı sağlayabilirsin..

Maske, mesafe, hijyen seni değerli kılar.

 

Sağlıklı günlere…

Google+ WhatsApp