Takımın Ana Sorunu Üretimde!

Takımın Ana Sorunu Üretimde!


İSTİKBAL Mobilya Kayserispor, puanları tek tek toplamaya devam ediyor.

 

Hikmet Karaman'ın gelişiyle takım savunması yönünde iyi gelişmeler var ama aynı şey hücumsal anlamda söylenemez. Tamam eksikler vardı hücumda müdahale şansı azdı ama Bursa karşısına dört tane takım savunmasına yardım etmeyen adamla da çıkıyorsan en azından hücumda üretken olmak, pozisyona girmek lazım.

 

Varela, Kravets, Deniz ve Chery gibi dört tane koşmayan, topu ayağına bekleyen elemanla sahaya çıkmak demek ben hücum yapacağım, golü bulacağım, üreteceğim demektir.

 

Antalya maçında olduğu gibi Bursa karşısında da neredeyse pozisyona girilmeden maç tamamlandı.

 

Oysaki Umut Bulut'un kullandığı bölgeye Chery, Deniz yakın oynatılsa, zamanında destek verse, takım orada çoğalsa, ya da Umut Bulut, topu aldığında bindirme yapılıp içeriye koşu yapılsa pozisyona girmede sıkıntı yaşanmazdı. Hikmet Karaman, Şamil'in yokluğunda Mensah'ı bu bölgeye çekmişti. Aslında bu orta alandaki mücadele gücünü düşürmüştü. Bursa hızlı atağa çıksa, topu dikine zamanında oynasa ve önde baskı yapabilse ağır Kayserispor savunması ve geriye dönmeyen hücumculardan dolayı maç ilk yarıda bitebilirdi. Oysaki kupa maçında takımın en iyilerinden, en dirilerinden Hasan Hüseyin Acar'ı orta alana Şamil'in yerine görevlendirip Mensah'ı alışkın olduğu pozisyonda oynatmak daha mantıklı olurdu ve takımın bu bölgedeki direnci de artardı.

 

İkinci yarının başında gelen gol takımın yeniden oyuna ortak olmasına sebep olurken Mensah'ın kırmızı kart görmesiyle birlikte tamamen Çanakkale geçilmeze dönüldü. Kendi evinizde oynayıp kaleciniz 60.dakikadan itibaren zaman geçirmeye çalışırsa varın gerisini siz düşünün.

 

Antalya'da Kravets varken Chery ve Deniz'den forvet oluşturmaya çalışmak, Bursa karşısında koşmayan dört adamla saha çıkılırsa kazanmak zordur. Hikmet Hoca'nın bahanesi on kişi kalmak olabilir ama ilk yarı onbire onbir oynanırken ortaya konulan futbolu, mücadeleyi yeniden gözden geçirmesi ilerisi için büyük fayda sağlayacaktır.Son üç maçta gelen üç beraberlik.

 

Sorun üretimde. Erzurum ve Antalya deplasmandı sonuçlar kötü değildi hadi Bursa karşısında da on kişi kalmak bahane olsun.

 

Hikmet Karaman, maç sonunda sanki hikaye anlatır gibiydi. Kadro kısıtlı, eksikler var, transfer yasağı var. Bunları herkes biliyor, zaten kendisi de bunları bilerek geldi.Biz teknik heyet olarak oyuncuları farklı pozisyonlarda oynatıyoruz, onları gelişitiriyoruzAllah aşkına 36 yaşına gelen Umut Bulut'un, 37 yaşına giren Kucher'in neyini, 25 yaşına giren Levent Gülen'in neyini geliştireceksin.Umut Bulut, Ankaragücü'nde de, Trabzon'da da Galatasaray'da da, Toulouse'de de, bundan önce Kayserispor'da görev yapan hocalar tarafında da kanatlarda oynatıldı. Kucher'i sekiz numarada oynattım demek de ne anlamış değilim. Kucher kaç kere orta alanı geçti de sekiz numara oynattın. Son üç dakika oyuna giren Levent'i geliştiriyorum, farklı yerde oynatıyorum demek şark kurnazlığından başka birşey değil.Hikmet Hoca, ne hikaye anlatsın ne de şark kurnazlığı yapsın. Bu takım üretemiyor, pozisyona giremiyor. Bunlara çare bulsun...

Google+ WhatsApp