Sorun Yaşanmamalı!

Sorun Yaşanmamalı!


KAYSERİSPOR için 2018 yılı sıkıntılı geçti. Hem Sumudica'lı ikinci yarı hem de bu sezon geride kalan ilk devre. 

 

Sadece saha sonuçları değil saha dışındaki sorunlarda kulübün sıkıntılar yaşamasına sebep oldu. Özellikle yaşanan maddi sorunlar, gelen transfer yasağı, Ertuğrul Sağlam ile oyuncuların bir türlü yıldızlarının barışmaması uzun süreli sıkıntılara sebep oldu. Kayserispor maalesef son dönemlerde oyunculara bağlı hale geldi. Sergen Yalçın ile başlanan o dönemler bu sezon da tavan yaptı. Özellikle transfer yasağı şuandaki tablonun daha net ortaya çıkmasına sebep oldu.

 

Erutğrul Sağlam döneminde sahada koşmayan, adım atmayan, adeta pes eden takım Hikmet Karaman'la bir anda canlanır oldu.

 

Transfer yasağı nedeniyle de yönetimin eli-kolu bağlı olunca da içerde adım atmayan, koşmayan, savaşmayan isimler yerine mecburen hoca ile yolların ayrılmasına sebep oldu.

 

Şimdi yeni yıl ve ikinci yarı kulübü bekliyor. Maddi sıkıntılar geçici olarak devre sonuna kadar halledildi. Şimdi asıl sorun yarından itibaren başlayacak. Çünkü yönetim, acil olarak ödeme yapmak zorunda. Kamp sonuna kadar para sorunu halledilmez ve oyunculara gerekli ödemeler yapılmazsa o zaman sorunlar yeniden başlar.

 

Sonçuta profesyonel oyuncular ve hepsi ekmeğini bu işten kazanıyor. Kafalar maddi sorunlarda olursa, parada olursa ne kampın faydası olur ne de sezonun ikinci yarısında ki zor periyotta başarı beklenir.

 

Bunu için yönetimin öncelikle vecibelerini yerine getirmesi gerekir. Bu nasıl halledilir, nasıl aşılır bunun için çözüm aranmalı. Şehrin sahip çıkması, destek olması lazım. Diğer konu iuse ilk yarıda yaşanan uzun süreli sakatlıklar takımı bir hayli yıprattı, yordu. İdeale yakın kadroyla bir türlü sahaya çıkılmadı.

 

Devrenin sonuna doğru eksikler tek tek dönmeye başladı. Antalya kampında da Sakıb Aytaç ve Oğuzhan Berber dıyında eksik olmayacak. Bu iyi bir gelişme. Yönetim maddi sorunları aşmak için çaba harcarken saha içinde de iş teknik heyete düşüyor. Uzun süredir unutulan rekabet ortamı yeniden başlatılmalı, isimlere değil hakedene forma verilmeli ve gereksiz yere bazı isimlerde ısrar edilmemeli. Herkesten maksimum verim alınma yoluna gidilmeli. Herkesin kadrosunu takviye edeceği, eksiklerini gidereceği ara dönemde Kayserispor'un böyle bir imkanı yok. Sezon başından bu yana bir arada olan bir ekip var. Uyum sorunu yaşanmayacak, herkes birbirini tanıyor, sahada ne yapacağını biliyor. Bu takım için avantaj olacak. Hikmet Karaman ve ekibinin üzerinde durması gereken en önemli konu takım bütünlüğünü oluşturmaktır, herkesin performansını en üst seviyeye çıkarmaktır. Tabi yönetiminde maddi sorunları halletmesiyle başarı gelecektir.

Google+ WhatsApp