SAVAŞA DEVAM

SAVAŞA DEVAM


HES Kayserispor, ligde tamam mı devam mı sınavında Gençlerbirliği’ni mağlup edip umutlarını sürdürdü.

Kolay değil bu tür maçları oynamak. Kayıp demek tamam demek. Ana hedef kazanmak ama golü ararken de gol yememek diğer ana hedef. 

Her açıdan dönüm noktası her açıdan belkide sezonun emeklerine mal olacak bir sınav. Bu tür maçları oynamak en çok da sahadakiler için zor olur.  Kazanmak önemliydi ve takımda bunu başardı. 

Fenerbahçe deplasmanında büyük fırsatı son dakikalarda kaçıran Kayserispor, Gençlerbirliği karşısında benzer hataya düşmedi. Gençlerbirliği karşısında yaşanılacak puan kaybı matematiksel olarak umutları sürdürse de büyük ölçüde havlu atmak anlamına gelecekti.

İlk yarıda özelikle üstün bir oyun ortaya koyan, maçın ilk bölümlerinde şanssızlık, beceriksizlik olmazsa daha maç baştan kopartılıp sonraki dakikalar rahat geçecekti.

Benzer durum Kadıköy’de öne geçtikten sonra yaşanmış atamayınca yenilen gollerin faturası ağır olmuştu.

Dün takım aynı hataya düşmedi. Pedro’nun harika golüyle devre önde kapatıldı. Sarı-kırmızılılar, bu kanatta gol bulmayı amaçlamış ve hedeflerine ulaşmışlardı. Konuk ekipte sağ kanadı etkili kullansa da müdahalelerde Kayserispor dikkatli olunca bu skora yansımadı.

İkinci yarıda ise Gençlerbirliği daha çok topla oynayan, hücuma çıkan ekip oldu. Özellikle ilk 15 dakikakabusa dönüşmediyse bu büyük şanstı. Stancu’nun bomboş durumda arka direkten dönen kafa vuruşu büyük şanstı.

Kayserispor daha sonra toparlandı ve ani ataklarla karşılık verince yine farkı açacak pozisyonlar bulundu. Karşılıklı ataklar, bir tarafta skoru korumak, diğer tarafta gol yememek ve yine bulunursa ikinci golü bulup rahatlamak.

Son bölümler gel-gitlere sahne olsa da Enver Cenk Şahin’in hazırlayıp Kravets’in bitirdiği pozisyonla maç da bitmiş oldu.

Prosinecki, Fenerbahçe deplasmanında düştüğü hataya bu sefer düşmedi ve zamanında değişiklikler yaparak takımın direncini yükseltti. İkinci gol de kulübeden gelenlerin eseriydi.

Alınan üç puanla Kayserispor, lig yarışında pes etmediğini ve sonuna kadar savaşacağını gösterdi. Kayseri’den puanla dönüp rahatlamak isteyen Gençlerbirliği de böylelikle ateş hattına yaklaştı. 

Her maç final ve en önemli finallerden biri zaferle geçildi. Bu galibiyetin anlam kazanması için de Sivas’tan ilk yarının farklı yenilgisinin rövanşını almak şart. 

Google+ WhatsApp