DEPLASMANLAR SIKINTI OLACAK

DEPLASMANLAR SIKINTI OLACAK


SÜPER Lig’in yeniden başlamasına sayılı günler kaldı. Önümüzdeki hafta start alacak.

Lig için iki çözüm yolu vardı. Birincisi vaka sayısında gözle görülür azalma varsa risk azaldıysa oynatarak bitirmek diğeri ise oynatmadan iptal etmekti.

Federasyon oynatarak tamamlamaktan yana karar aldı.

Risk var mı elbette var. Her alanda olduğu gibi futbol maçlarının oynanması sırasında da risk olacaktır fakat en büyük risk deplasmanlara gidip gelmelerde yaşanacak gibi görünüyor.

Maçlar nasıl olsa seyircisiz oynanacak. Kimsenin iç saha avantajı olmayacak o yüzden federasyon yol yakınken maçları bir ya da birkaç şehirde (birbirine yakın illerde) oynatma kararı olmasında fayda var.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir gibi illerde ya da sadece İstanbul’da oynatmak akıllıca olur.

Yapılacak yolculuklar bu süreçte takımların girdiği riski arttıracaktır. 

İstanbul’da zaten Fenerbahçe Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir ve Kasımpaşa var. Geriye kalan 13 takımı da diğer illere ikişer-üçer dağıtarak o şehirlerde maçlarının oynanması bence en mantıklı karar olacaktır.

Kayserispor’un iki İstanbul, bir Sivas ve bir de Rize deplasmanları var. 

Kayseri’ye ise İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Trabzon’dan takımlar gelecek. 

Virüsün hala hayatımızda var olduğu dönemde riski azaltmak adına birbirine yakın birkaç ilde maçları oynatarak ligi bitirmek en doğru karar olacaktır.

SÜRPRİZLER OLACAKTIR

Lig tam takımların rayına girip, vites yükselttiği dönemde tatile girdi. Uzun aradan sonra haftaya lig başlayacak. 

Bir tarafta fiziksel hazırlık diğer tarafta içinde bulunulan psikolojik durum birçok maçta sürprizlerin yaşanacağının işareti.

Kayserispor açısından baktığımızda virüs dönüşü Fenerbahçe deplasmanına gidecek.

Lige havlu atan, hocası olmayan ve sadece kupaya odaklanan Fenerbahçe deplasmanında alınacak bir zafer dönüşte içerde Gençlerbirliği karşısında alınacak üç puan ligde kalma meşalesinin alev almasına sebep olacak.

Aksi bir durumda ise kalan altı maç işkenceye dönüşür.

SEYİRCİSİZ ZOR OLACAK

Futbolun temel parçalarından biri taraftardır.

Almanya Bundesliga’da da görüldü ki seyircisiz futbol tadı tuzu olmayan yemeğe benziyor. Hazırlık maçları gibi geçiyor maçlar.

Kalan sekiz haftada kimsenin iç saha avantajı olmayacak. Tek avantaj hedef için kenetlenip, virüsü fazla düşünmeden sahaya çıkıp mücadele etmekten geçecek. Bunu yapabilen takım hedefine ulaşacak.

Kayserispor için ilk iki maç kalan maçların göstergesi olacak. İyi başlamaktan başka çare yok.

Google+ WhatsApp