NİHAYET BİTTİ

NİHAYET BİTTİ


Kayserispor'da stresli, gergin günler nihayet bitti. 

 

Asamoah Gyan dün attığı iki golle hem sezonu hem de kendisini kurtardı. 

 

 

 

İLK YARI KÖTÜYDÜK

 

 

 

ilk yarıda 15.dakikadan sonra gel-gitler başladı, iki takımda orta alanları boşalttı, takımların yarısı hücumda yarısı savunmada kaldı. Bu tip oyunlar hızlı, çabuk atakçılara sahip ekiplere yarar. Kasmıpaşa'da bu dakikadan sonra hücumda tehlikeli olmaya başladı.

 

 

 

Koita, Trezequet gibi hızlı hücumculara sahipseniz bu tür gel-gitli oyunlarda avantaj sizde olur. Kayserispor'da ilk yarıda giden gelmedi, gelende gitmedi.

 

 

 

Varela, Kravets, Chery ilk yarıda kendi yarı sahalarına geçmediler. Adeta Kasımpaşa sahasında piknik yaptılar. Deniz Türüç sadece geldi-gitti ama geldiğinin yarısısda ise herkese saçbaş yoldurttu. 

 

 

 

Ligde kalmayı garantileyeceğiniz, sezonun emeklerini alacağınız bir maçta sahada koşmayan, savaşmayan, adeta yürüyen ve bunlarada ek bireysel hatalar yapan oyuncularınız varsa işiniz zor olur.

 

 

 

Kasımpaşa maç bounca benzer korner organizasyonları yaptı. Bunların birinde golü buldular diğerleri de tehlike oldu. 42'de Pavelka atıldı ve on kişi kaldılar.

 

 

 

GYAN GİRDİKTEN SONRA

 

 

 

İkinci yarının ortalarından itibaren takım kendine geldi. Varela, Deniz'in vites yükseltmesi diğerlerinin sorumluluk almasıyla zafer ışığı yandı.

 

 

 

55'te Asamoah Gyan girdikten sonra işin rengi değşiti. 70'te sonra ise tamamen rakip baskı altına alındı. Önce Varela'nın sonra Mensah'ın asistlerinde Gyan attığı iki kafa golüyle sezonun mutlu sonunu ilan etti.

 

 

 

Futbol enteresan bir oyundur. Bir sezon boyunca eleştirilirsiniz, sahada görünmezsiniz, sakatlıklar, formsuzluklar, kaçırdığınız goller, yaptığınız hatalar, saha dışındaki hayatınız, aldığınız ücret herşey gündemde olur. Ama bir maç gelir ki bu sezona bedel olur. Herşeyi unutturur.

 

 

 

Gyan da bu fırsatı iyi değerlendirdi. Hem mutlu sonu ilan etti hem de kendisi hakkındaki kötü düşünceleri, eleştirileri adeta bertaraf etti.

 

 

 

HERKESİN EMEĞİNE SAĞLIK

 

 

 

Kırılma anları, pes etme anları çok oldu. Umutsuzluğun hakim olduğu günlerde çok oldu ama bu takım asla pes etmedi.

 

 

 

Birçok kesimin düşmenin en büyük adayı dediği anlarda çok oldu. Ama ne olduysa ilk yarıdaki Kasımpaşa deplasmanında oldu.

 

 

 

Aydınlık yarınların ışığı orda yakıldı ve dün yine Kasımpaşa maçıyla bu meşale aleve dönüştü. Emeğinize yüreğinize sağlık beyler. Yönetimine, hocasına, oyuncusuna, taraftarına herkese sonsuz teşekkürler...

 

Google+ WhatsApp