ONLAR EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

ONLAR EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ


Çocuklarımız hiç şüphesiz hepimiz için hayattaki en kıymetli varlıklarımızdır. Onların tırnağına taş değsin istemezsiniz. Onları hayatınız boyunca koruyup kollamak, doğru yolu göstermek ve memleketine hayırlı bir birey olarak yetiştirmek her anne ve babanın en büyük beklentisidir. Tabi aile anne ve babalar bu doğrultuda hareket ederken şehrin yöneticileri de boş durmuyor. Kayseri de belirli aralıklarla toplanan kent güvenlik danışma kurulunun son toplantısın konu başlığı gerçekten çok önemliydi. Sayın Vali Gökmen Çiçek’in başkanlık ettiği toplantıda çocukların sokağın karanlık yüzünden ziyade sosyal ve sportif manada becerilerini ortaya koyabilecekleri alanlara yönlendiriliyorlar.

Gerek belediyeler marifeti ile ve gerekse de hayırsever desteği ile her mahallede kurulması planlanan spor okulları ile o mahallelerde bulunan çocuklara ve gençlere daha kolay ulaşılabilecek. İş İnsanı Saffet Aslan’ın de desteklediği “ipeksi dokunuş ile Sokaktan madalyaya Uzanan Eller” projesini birçoğumuz biliyoruz. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin koordinesinde yürütülen proje kapsamında bugüne kadar 5650 sporcunun yetiştirildiği ve bu sporculardan 1081’in aktif olarak halen eğitimlere devam ettiğini biliyoruz. İşte bu sayede en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız, bir noktada koruma altına alarak topluma yararlı bireyler yetişmesine katkı sunuluyor.

Haber bültenlerinde onlarca dram haberlerine tanıklık ediyoruz. Farklı sebeplerle parçalanmış aileler ve o ailelerin masum çocuklarına ilişkin onlarca haber okuyor ve izliyoruz. Vicdan sahibi her insanın içi acıyor. İşte “ipeksi dokunuş ile Sokaktan madalyaya Uzanan Eller” gibi yeni projelerle, yeni başarıların altına imza atılabilir. Ben bu noktada yerel yönetimlerin yani belediyelerin hemen hemen her mahallede hayata geçirdikleri sosyal tesislerle bu ihtiyaca cevap verdiğine inanıyorum ancak eksik kalınan noktalar illaki olacaktır. Gerek valilik, gerek ilgili kamu kurumları ve gerekse de her fırsatta kapılarını çaldığımız hayırseverlerle bu eksikliklerde giderilebilir.

Çocukların ağlamadığı daha mutlu ve müreffeh yarınlarda buluşmak ümidiyle esen kalın…

Google+ WhatsApp