ARTIK DUR DEMENİN ZAMANI NE ZAMAN GELECEK

ARTIK DUR DEMENİN ZAMANI NE ZAMAN GELECEK


Evet sevgili dostlar bugün köşe yazımda pek de iç açıcı konulardan bahsetmiycem   Kayseri her anlamda güzel şehir. İnsan hayatını kolaylaştırmak adına her türlü çalışma yapılıyor. Modern parklar, geniş yaya kaldırımları ve yollar en dikkat çeken şehir hayatının özelliklerindendir. Bir çok şehirde görmediğimiz bu özellikler Kayseri’de mevcut ama gelin görün ki beraberinde bazi eksiklikler yok değil. Geçtiğimiz günlerde Sivas caddesi üzerinde yürüyüş yaptığım sırada alparslan tramvay durağının bulunduğu bölgedeki yaya geçidi nde maalesef üzücü bir trafik kazası yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

Anne ve küçük çocuğu hızla seyreden bir otomobilin çarpması sonucu ölümden döndü. Yaralı anne ve çocuğu kaza mahalline gelen ambulansla en yakın sağlık kuruluşuna kaldırılarak tedavi altına alındı. Çok şükür o gün için sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilmiştim.

Bu uyarılarıma rağmen geçenlerde ayni yerde 65 yaşında bir kişi yaya geçinden karşıya geçmek isterken istemediğimiz kaza sonucu yaşlı adam olay yerinde vefat etti.

Yaşlı adama çarpan aracın hızı inanın 80 veya 90 km hızla gelmekte idi.

Sonrasında bölgedeki bazı vatandaşlarla sohbet ederken özellikle alparslan durağı yaya geçidinde haftanın hemen hemen her günü trafik kazası yaşandığını buna rağmen herhangi bir önlem alınmadığını söylediler. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum. Evet geniş yollar geniş ya kaldırımlara bir avantaj gibi gözükse de bazen beraberinde sıkıntıları da getirebiliyor dolayısıyla özellikle alparslan durağı yaya geçidi nde alınacak bir önlem olası kazalarında önüne geçecektir. Bu konuya dair gerek esnaf ve gerekse de o bölgede yaşayan vatandaşlar defaten ilgililere Bilgi vermiş olmalarına rağmen taleplerinin karşılık bulmadığını ileri sürdüler. Bizlerde bu şehirde yaşayan bireyler olarak yaşanan bu sıkıntıyı gündeme getirmekle sorumludur. Konunun uzmanları değiliz ancak en basit şekliyle yaya geçidine yaklaşırken hız kesici bariyer veya farklı bir önlem alınabilir diye düşünüyorum. Şehir içerisindeki bu yollar Büyükşehir belediyesi uhdesinde olması dolayısıyla UKOME kararıyla bu konuya el atılacağı kanaatindeyim. “Sayın başkan memduh büyükkılıç‘ın hassasiyetini yakinen bilirim dolayısıyla da bu sorunun çözümü noktasında ilgili birimleri de harekete geçireceğine olan inancım tamdır” Diyerek bugünkü köşe yazımı noktalıyorum hepinize sağlıklı ve güzel yarınlar diliyorum. Esen kalın.

Google+ WhatsApp