EL ÖPENLERİNİZ ÇOK OLSUN!.

EL ÖPENLERİNİZ ÇOK OLSUN!.


Şimdi büyüklerin; ‘eski bayramlar nerde?’ deyişini duyar gibi oluyorum.Nerede o eski bayramlar denince akla gelen ilk şey, evin günler önceden temizlenmesi ve bayram alışverişine çıkılmasıydı Bayramın gelmesi herkeste tatlı bir telaşa neden olurdu. Günler önceden evler temizlenir ve ikramlıklar almak için alışverişe çıkılırdı. Ah nerede o eski bayramlar! Eskiden bayramlık giymek çok kıymetliydi. İnsanlar maddi açıdan zor durumda bile olsa bayramlık almak için ellerinden geleni yaparlardı. Nerede o eski bayramlar diyenlerin en çok özlediği şey ise çocukların hep bir ağızdan iyi bayramlar demesiydi.

Biz bayramlarda hiçbir zaman başka yerlerde olmak istemezdik.Ailemizin yanında evimizde olmak en büyük mutluluktu.Hep beraber yenen yemekler, uzaktan gelen misafirler, komşular, komşu ziyaretleri çok hoşumuza giderdi. Bayramları tatil olarak düşünmezdik.

Bizim yaşlılarımız evde kimsenin yolunu gözlemezdi. Çünkü o kimseler hep onların etrafında olurdu. Kimseye “ Bayramda tatile gittiler, bu yüzden gelmediler “ demezdi…

Son yıllarda zamansızlıktan mı bilinmez en küçük tatilde bile herkes bir yerlere gitme telaşında.Özellikle bayramlarda mutlaka tatil programları yapılmakta.Hali vakti yerinde olanlar yurt dışı ve yurt içi tatil rezervasyonlarını aylar önce yaptırdılar bile Çalışan insanların yoğun tempolarından kurtulmak için bulundukları yerlerden uzaklaşmak isteklerini anlayışla karşılıyorum. Ama bunun için bayramları seçmesinler demekten de kendimi alamıyorum. Eski bayramlarda yaşlılar, torunlarına olabildiğince çok harçlık vermeyi severlerdi. Elbette verilen harçlığın miktarı torun sayısına göre değişirdi ve hep o sihirli cümle söylenirdi El öpenleriniz çok olsun.O yaşlarda anlayamadığım bir cümle olsada insan zamanla el öpenlerinin çok olduğu, gönül öpenlerinin çok olduğu zamanları arıyor.Git gide yalnızlığı seçer olduk bayramları tatil için kullanır olduk .Ziyaretler ,El öpmeler,dost gezmeleri ve Mutluluğumuz çok  azaldı Yani demem o ki Eski bayramlar çok başkaydı.Umarım bayramlarımız eskisi kadar güzel, neşeli  ve  El Öpenleriniz Çok olur..

Google+ WhatsApp