BAYRAM GELMİŞ !...

BAYRAM GELMİŞ !...


Yatıyoruz Koronavirüs kalkıyoruz. Koronavirüs.. İnsanlar ya moralsiz ya filozof... Sonuç; Herkes şuan çok sıkıcı. COVID-19 sadece fiziksel sağlığımıza zarar vermeyip ruh sağlığımıza da dokunduğu aşikar.Nerede dikenli bir bitki görsem CORONA mikrobunun fotoğrafı geliyor aklıma. İYİ DEĞİLİZ

Şimdi isyanımı okuyacaksınız. Zavallı, sıkıcı, acınası gündemime tanık edeceğim sizleri.
Sosyal medyada gördüğüm paylaşımlardan artık tiksindim. Evet yanlış okumadınız tiksindim. Milyon insan işsiz kaldı, evine ekmek götüremiyor ve elindekini  paylaşmayı düşünmek şöyle dursun, utanmadan gösteriş yapmak için paylaşılan paylaşımlaR var sosyal medyamızda. Hey ilkel dünyalı, kaç çağ atlanırsa atlansın bizim kapasitemiz belli, maksimum sosyal medyada çok bilmişlik(!)

20’li yaşlarda ben furyasının peşine takılıp eski fotoğraflarımızı sergiler olduk.Sadece bizler mi? Siyasetçilerden tutun sanat dünyasına kadar takıldı bu furyanın peşine.Erkekler askerlik ve öğrencilik fotoğraflarını, kadınlar ise genç kızlık ve gelinlik fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Aaa ne kadar güzelmiş, çok yakışıklıymış dediklerimiz de oldu iyi ki yaş almış neymiş o hal dediklerimiz de.Ne yapacağız?Her yer kapalı, dört duvar arasında eğlenmeye çalışıyoruz  işte … haklı olarak..

Bu süreçte vatandaşın moraline bir nebze can katabilmek adına Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren başlatılan Ramazan Tırı etkinlikleri, her sene olduğu gibi bu senede  Kayseri'nin hemen hemen bütün ilçelerinde ve mahallelerinde Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacı yollarda oldu.Öncelikle Bu güzel ve düşünceli etkinlikler için başta Büyükşehir belediye başkanımız MEMDUH BÜYÜKKILIÇ olmak üzere Melikgazi Belediye Başkanı  MUSTAFA PALANCIOĞLU've  Gittiği her ev ziyaretinde güler yüzle karşılanan ve çocukları düşünerek bayramlık giysi ile oyuncaklar hediye eden 7’den 70’e herkesin mutlu olması özellikle çocukların yüzlerinin gülmesi için hizmetlerini esirgemeyen  Başkan Ahmet Çolakbayrakdar'a,   yaptıklarısosyal çalışmalarla 93 bin kişiye ulaşan bütün belediye çalışanlarına ve Talas Belediye Başkanı  Mustafa Yalçın'a paylaşma ve dayanışma ayı ramazanın ruhuna uygun çalışmalar gerçekleştirdikleri için tek tek teşekkür ediyorum..

Ama yetmiyor öyle zor bir süreçteyiz ki bütün bunlar yüzümüzü güldürmeye yetmiyor,yetmezde..İşsizlik, yoksulluk, çoğalırken.İşyerlerinin genel çoğunluğu kapalıyken zorunlu olarak ya da çaresizlik içinde mutsuz ve umutsuz insanlarımızı mutlu etmek kolay değil.

Bayram diyoruz…Ama gel gör ki, bayramı yaşayacak halimiz. Yok...Hangi mesajlarla, günün anlam ve önemi anlatıcaz bilemiyorum…bildiğim şudur ki…Bir çok kişinin ağzından şu sözcük çıkıyor; amannn bayram gelmiş neyimize!...

Google+ WhatsApp