YENİ BİR SEN!

YENİ BİR SEN!


Gri kentin sokaklarında dolaşıyorum. Herkes hayat mücadelesi peşinde koşuyor. Hızlıca evine gitmek isteyen insanlar… Yüzlerine bakıyorum. Hepsinde bir telaş yorgunluk var. Kim bilr? “Nasılsınız?” diye sorsam binlerce ah! Dökülecek dillerinden.

Günümüzün hastalığı stres deniliyor. Peki bizler bununla baş edebilecek için ne yapıyoruz? Kendimize yeterince vakit ayırabiliyor muyuz? Birçoğunuzu duyabiliyorum. Hayat meşakkati varken kendimize nasıl zaman ayıralım diyorsunuz. Size bir formül vereceğim. Eskiyi bırak yeniyi seç diyorum. Değişen dünyada neden sende değişmeyesin? Önce derin bir nefes alın. Yaşamın verdiği tüm güzelliklere şükrederek başlayabilirsiniz. İç dünyanızda size sıkıntı veren durumları düşünün ve notlar alın. Nerde hata yapıyorsunuz? Neyi tekrar ederek çıkmaza giriyorsunuz? Bunların hepsini not edinin. Çünkü söz uçar yazı kalır. Kendinizle anlaşma yapın.

Geçmişiniz ve bulunduğun zamanı kabullenin. Acıyı, öfkeyi, düşmanlığı taşımak size zarardan başka bir şey vermez. Kim ister ki sırtında küfeyle olumsuzlukları taşımayı? Kabullenmek tüm olumsuzlukları geride bırakmaktır.

Zihninizi boşaltın. Eskiye dönük ne varsa yüklerinizden arının. Dönüşümünüzde kendinize bir fırsat verin. Tabii ki yeni bir sen bazen seni zorlayacaktır. Yeni düşüncelere ve hedeflere karşı esnek olun. Hayatın akışına kendinizi bırakın. Kendinize acımak yerine amaçlarınız için katkıda bulunun. Gelecek kaygısı yaşarken kara kara düşünmeyin. Bunu iyileştirmek için neler yapabilirsiniz? Birine geçerken selam verip gülümseyebilirsiniz. Tüm bu iyiliklerin içinde kendinizi bulabilirsiniz. Kendinize inanın. Herkesin hayata gelmesinin bir sebebi vardır. Kendinize inanmamak sizi amacınızdan uzaklaştırır. Kendinizi ve başkalarını sevin. Olumlu olmak ve düşünmek size iyi gelecektir. Tam zihninizden sizi durduracak negatif düşünceler geçerken durdurun ve olumlu başka bir düşünceyle değiştirin.

Stresin çetrefilli yollarından kendi özgürlüğünüze giden yolu seçmiş olacaksınız. Bu adımları başardıktan sonra hayatta var olmanın insan olmanın keyfini çıkarın. Sessizce tekrarlayın…

Eski ben, her şey için teşekkür ederim. Yaptığım hatalardan bir ders çıkardım ve şimdi seni sevgiyle bırakıyorum. Yeni ben sonsuz sevgi ve şevkatle seni kucaklıyorum.

Hoş geldin…

Google+ WhatsApp