Tekden'in Fatih Sultan Mehmet Bilgi Ve Yetenek Yarışmasını Büyük İlgi

Tekden'in Fatih Sultan Mehmet Bilgi Ve Yetenek Yarışmasını Büyük İlgi

Tekden Eğitim Kurumları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Fatih Sultan Mehmet Bilgi ve Genel Yetenek Yarışması Okula Giriş Sınavı’nda 4 bin 565 öğrenci ter döktü.
Sınav öncesinde öğrenciler, sınav kağıtları kontrol edilerek, sınıflara yönlendirildi. Fatih Sultan Mehmet Bilgi ve Genel Yetenek Yarışması hakkında bilgi veren Tekden Koleji Eğitim Yöneticisi Okul Müdürü Göksel Orhan "Tekden Eğitim Kurumları onuncu yılında geleneksel olan Fatih Sultan Mehmet Bilgi ve Genel Yetenek yarışmasını okula giriş sınavını bu gün bu gün yapıyoruz. Kayserimizin büyük teveccühü ilgisi bizleri çok mutlu ediyor. Heyecanımıza heyecan gücümüze güç katıyor" dedi.
"Öğleden önce 2,3 ve 4’inci sınıflarımız öğleden sonra ise 6 ve 7’inci sınıflarımız sınava giriyor" diyen Orhan, sınav hakkında şu bilgileri verdi:
"İki oturum yapılıyor sabah saat 10:00 ve 12:00 arası ilk oturum öğleden sonra ise 14:00 ve 16:00 arası ikinci oturum yapılmaktadır. 4565 civarı öğrenci katılacak. Çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık bu yıl ayrıca sosyal sorumluluk projesi kapsamında sivil toplum kuruluşu olan TÜZDEV yararına da yapıyoruz biz sınavımızı. En çok ilgi 4. sınıftan 5. sınıfa geçen öğrencilerimizde yani şuan 4’te okuyan öğrencilerimizde yaklaşık bin öğrenci sınavımıza giriyor. İlkokuldan 9 şubemiz geliyor. 10 şube açacağız beşinci sınıflarımıza 24 öğrenci almamıza rağmen bu kadar yoğun bir ilgiyi nasıl karşılayacağımızı düşünüyoruz. Kayserimiz bu ilgisi bize daha yeni okullar açama heyecanı uyandırıyor. Amacımız Türkiye’mize insanımıza lider şahsiyetli bireyler yetiştirmek istiyoruz. Kayseri halkımıza bu yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum öğrencilerimize başarılar diliyorum."

Google+ WhatsApp