Sarımsaklı mahalle sakinleri Doğalgaz talebi için Kayserigaz önünde toplandı

Sarımsaklı mahalle sakinleri Doğalgaz talebi için Kayserigaz önünde toplandı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin Sarımsaklı Mahallesi halkıyla birlikte mahalle halkının doğalgaz talebi için Kayserigaz Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Konuyla ilgili konuşan Şahin, “Hiçbir kurumun bu millete üstünlüğü yoktur, burada resmî kurumları da kastediyorum. Kaldı ki bu tarz özel kurumlar kamu hizmeti sunmak için devletin açtığı ihaleyi kazanıp devletin bütün mevzuatlarına uyma sözü veren, altına imza atan bütün kurumlar millet için vardır. Siz millete hizmet için geldiniz, millete efelik yapamazsınız” dedi.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar mahallelerine doğalgaz getirilmesini istiyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Sarımsaklı Mahalle Muhtarı Necati Türkay ve mahalle halkı ile birlikte Kayserigaz Genel Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. Toplanan mahalle halkının sorunuyla ilgili konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün kurum ve kuruluşların millete hizmet etmek için var olduğunu dile getirdi. Başkan Şahin konuyla ilgili, “Hiçbir kurumun bu millete üstünlüğü yoktur, burada resmî kurumları da kastediyorum. Kaldı ki bu tarz özel kurumlar kamu hizmeti sunmak için devletin açtığı ihaleyi kazanıp devletin bütün mevzuatlarına uyma sözü veren, altına imza atan bütün kurumlar millet için vardır. Siz millete hizmet için geldiniz, millete efelik yapamazsınız. Kendinize silahlı korumalarla sanki askeri örgüt gibi lanse ederek milletin üstünde olduğu izlenimi veremezsiniz, bunu yemezler. Kimse kusura bakmasın bunu bu ülkede kimseye hissettirmeyiz. Cumhurbaşkanı biz bu ülkenin hizmetkarıyız derken sen öyle ayak ayak üstüne atıp milletin temsilcilerini karşılayamazsın, haddini bildirirler. Hizmetler öyle ya da böyle vatandaşa gidecek, bu hizmeti siyaset kişiliği olan birinin aracılığıyla yaparsanız biz bunu da kabul etmeyiz. Siyaset köşesine çekilsin mevzuatın uygulanmasını takip etsin. Torpil yaparak, millete hoş görünerek şuraya çekilsin demesin. Her tarafa hizmet gidecek, bu hizmeti götürecek olanda bu kuruluşlar, kurumlar. Dağın başında 30-40 haneli bir yere doğalgaz çekerken şehirde doğalgaz hattının dibinden geçen bir yerleşim yeri olan Sarımsaklı’ya ben istediğim zaman çekerim diyemezsin. O dili sana konuşturtmayız, millete hizmet edecekseniz devam edin yoksa tasınızı, tarağınızı, silahınızı toplayın çekin gidin. Bu kadar insanın mağduriyetini nasıl izah edeceğiz biz? Bunlar doğalgaz istiyor, diplerinden geçiyor. Fakat beyefendilerin keyfi razı değil, eşref değiller ben çekmem şimdi diyorlar, yok öyle. Oraya ve ihtiyacı olan her yere doğalgaz çekilecek. Burada çok az abone var ben beğenmedim falan geçeceksiniz. Buraya kar etmek için değil hizmet etmek için geldiniz, kar edecekseniz başka yere gidin. Başka yerlere benzin satmaya devam edin ama buraya doğalgaz çekilecek. Muhtarda burada, bu adam buraya defalarca geliyor, burada belediyenin bir ortaklığı var. Ne belediye bir adım atıyor ne bu beyefendiler adım atıyor. Ama işte millet adım attırır, biz sadece uyarıya geldik” diye konuştu.
 
‘KAYSERİGAZ BİZE 20 YILDIR GAZ VERMİYOR’
 
Sarımsaklı Muhtarı Necati Türkay ise Kayserigaz’ın kendilerine 20 yıldır hizmet getirmediğini ifade ederek, “Biz Sarımsaklı halkıyla birlikte buradayız, keyfe keder gelmedik. Halkım orada hayatını idame ettirmek, yaşamak istiyor. Kayserigaz bize 20 yıldır gaz vermiyor, halk mahalleyi terk ediyor. Terk etme sebebi, içme suyumuz, kanalizasyonumuz, her şeyimiz gaza bağlıdır. Gaz olmayınca hiçbir şey yapılamıyor, bu nedenle halkımız biz bunu istiyoruz, göç yapmak istemiyoruz diyorlar. Bizde halkımızın arkasındayız, biz gazımızı istiyoruz, ben buraya birkaç defa gelip dilekçe yazdım. Cevapları ise biz ne zaman istersek o zaman yaparız oldu. Böyle bir şey yok, bu halk orada yaşıyor her yere çektiler kepçe girmeyen yerlere bile çekildi, elle eşilen yerlere çekildiğini de biz biliyoruz. Sarımsaklı çok güzel bir yer, ortasından Sivas Yolu, demir yolu geçiyor ama bir gazı getirip çekemediler. Biz 20 yıldır bu gazı bekliyoruz sallanıyoruz, artık sallanmayacağız, halkımızda burada gaz istiyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Sarımsaklı Mahallesi vatandaşı Hacı Hüseyin Ekici ise konuyla ilgili, “Memduh Büyükkılıç Melikgazi Belediye Başkanı iken 2019 yılında söz vererek gazı getireceğini söyledi. Geldi camimizde namazımızı kıldı, teraviden çıktı, dedik ki sayın başkanım biz gaz istiyoruz. Bize dedi ki 2019 yılında, bu yılın başlangıcında yaptırmaya çalışacağım söz veriyorum sizin gazınızı getireceğim dedi. 2019 yılı biteli kaç yıl oldu, Büyükkılıç bir daha semtimize uğramadı, gelsin konuşalım söz vereli 5 yıl oldu” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp