Kayseri’ye ‘Gökgürültülü sağanak yağış’ uyarısı

Kayseri’ye ‘Gökgürültülü sağanak yağış’ uyarısı

Kayseri’de sıcak havalar yerini yağışlara bırakmaya başlıyor. Saat 17:00 itibarıyla kent genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı hava hakim olması beklenirken vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım gibi konulara karşı uyarıldı.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri ve çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava hakim olacağı bildirildi. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olaylara karşı uyarıldı. 
'VALİLİK UYARDI'
Yapılan açıklamada, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün (30.09.2024) Kayseri çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak ve yağışların yerel dolu yağışı ile birlikte yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bu kapsamda; vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi. 

Google+ WhatsApp