“ZAMLAR VATANDAŞIN SIRTINDAKİ KAMBURDUR”

“ZAMLAR VATANDAŞIN SIRTINDAKİ KAMBURDUR”

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, Kayseri'de toplu taşımaya yapılan son zamları sert bir dille eleştirdi. Altun, özellikle dar gelirli vatandaşlar ve öğrencilerin toplu taşıma kullanımı göz önüne alındığında, artan girdi maliyetlerini gerekçe göstererek daha kısa bir süre önce ekmeğe yapılan zammın ardından toplu ulaşıma da zam yapılması dar gelirli vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır.

Erdal Altun, “Toplu taşımayı özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin kullandıkları düşünülürse, artan girdi maliyetlerini gerekçe göstererek yine bu kesime yüklenmek acımasızlıktır. Kamu, bâzı zamanlarda zararı da vatandaş lehine göze almalıdır. Başka harcamalardan tasarrufa giderek veya ulaşım zammını süspanse ederek vatandaşımızı zorda bırakmamak gerekir,” şeklinde konuştu.

Ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde vatandaşa daha fazla yüklenmenin toplumsal huzuru olumsuz etkileyeceğini belirten Altun, son yapılan zammın gerekçelerini de sorguladı. “Beş ay önce zam yapıldı. Bu neyin nesi? Zamlar vatandaşın sırtındaki kamburdur” diyerek, sık sık yapılan zamların vatandaşın sırtındaki yükü daha da artırdığına dikkat çekti.

Altun, İnsanlar toplu taşıma araçlarıyla ve genelde iki araç değiştirerek ulaşım sağlıyorlar. Kayseri’deki ulaşım sistemi de buna göre düzenlendi. Önce tek araçla gidilen yerler çift araçla gidilir hale getirildi. Herkes ulaşımda aktarma yapmaya mahkum edildi. Bu önce güzel lanse edildi. Ama şimdi ne tek araçla ulaşım imkanı var ne de aktarmanın bir avantajı var. Bu halkı maddi ve manevi olarak çıkmaza götüren bir durum.” dedi. Başkan Altun,  yetkilileri toplu taşıma zammı konusunda daha adil ve halkın lehine kararlar almaya davet etti.

Google+ WhatsApp