Kayseri'de ‘Bediüzzaman Sergisi' Açıldı
Kayseri'de ‘Bediüzzaman Sergisi' Açıldı
Kayseri’de Bediüzzaman Sergisi’nde Said-i Nursi’ye ait olan eşyalar ile hayatından kesitleri gösteren fotoğraflar sergilendi.
Gevher Nesibe Müzesi’nde açılışı yapılan sergiden önce, açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Sergiye Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Şahin Güven, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce ve AK Parti üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan, Seyyid Burhaneddin İlim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Duran Taşbaş, “Vatan gemisinin mensupları olarak İstanbul İlim Kültür Vakfı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarıyla biz de Kayseri’den Seyyid Burhaneddin İlim Vakfı olarak böyle bir organizasyona ortak olduk. Bir araya gelmemizin esas maksadı Bediüzzaman Hazretleri’nin hayat tarzına göz atmaktır.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Böke ise, “Bu program bir salih insanının, bir velinin tanınması mahiyetindeki bir programdır. Şüphesiz Allah’ın rahmeti buraya yağıyor. İnşallah biz de bu rahmetten istifade ederiz. Bu büyükler hiçbir zaman unutulmaz. Ama onlara zulmedenlerin adı hiçbir zaman anılmıyor. Salihler her zaman için kalbimizde yaşıyor olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in Said-i Nursi’nin asrın ilmine katkılarını anlattığı konuşmasının ardından, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bediüzzaman Hazretleri’nin hayatı ile başlayan Kastamonu, Emirdağı sürgünlerini anlatan gerçekten önemli bir sergi. Bu sergiyi şuana kadar 20 ayrı ilimizde açtık. Yaklaşık bir hafta açık kalan bu sergiyi toplamda 400 bin kişi ziyaret etti. Gerçekten gözyaşlarıyla ziyaret ettiler.”
Said-i Nursi’nin öğrencisi Abdullah Yeğin, ise, Said-i Nursi’nin hayatının değil, eserlerinin takip edilmesi gerektiğini dile getirdi. Yeğin, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Üstadımız derdi ki ‘Bu zaman şahıs zamanı değil, şahsiyet zamanı değil. Bu zaman şahsı manevi zamanı.’ Şahıslar takip edilmez. Elhamdülillah Cumhuriyet kurulalı, Risale-i Nur vazifesini yapmaya ahdetmiş üstadımız, bütün zorluklara göğüs gererek. İşte okuyorsunuz hayatını. Bana bağlanmayın derdi üstad. Üstad bana bağlanmayın, Risale-i Nur’a bağlanın derdi. Yani demek istiyor ki; şahıslar yanılabilir, onun için program yapıp Risale-i Nur etrafında istişarede buluşursak işte o zaman üstadımızın dediği gibi, İslam’ın sadası en yüksek mertebede yankılanacak.”
Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdimi yapıldı ve Said-i Nursi’nin eşyaları ile hayatından kesitlerin gösterime açıldığı sergi gezildi.