İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL'DEN SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL'DEN SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel, Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin üst üste hata yaptığını belirtti ve "Uyarılarımıza kulak tıkadınız ve Kayseri'nin 350 Milyon TL'sini hiç ettiniz" dedi.

28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel, Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yanlış üstüne yanlış yaptığını anlattı. Pandemi sürecinde müteahhitlerin yeniden değerlendirme çağrılarına kulak asmayan Büyükşehir Belediyesini eleştiren Kazım Yücel, belediyenin zarara uğratıldığını belirtti.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm alanında bir açıklama yapan 28. Dönem İyi Parti Kayseri Milletvekili adayı Kazım Yücel, "Şehrimde hep sosyal belediyecilikten bahsedilirdi ama bir örnek görmedim. Mesela ulaşım bir yıl ücretsiz olabilirdi. Veya su ücretlerinden bir yıl boyunca ücret almayabilirdiniz. Veya 35 Bin öğrencimize bir yıl boyunca 10 Bin TL karşılıksız burs verebilirdiniz. 25 Bin ailemizin mutfak masrafını karşılayabilirdiniz. Tabi bunları söylemek kolay da kaynak nerede diyebilirsiniz! İşte o kaynağın olduğu noktadayız. 10 yıl önce Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi hayata geçerken biz de destek verdik. Ve burada olumsuz hiçbir şeye müsaade etmedik.  Muhalefetlik yapmadık. Fakat 10 yılda yüzde 18'de birini hayata geçirebildiniz. Bir kısmının ihalesini de bir kaç yıl içinde yaptınız. Bu ihaleyi yaptığınız müteahhitlerden birisi 27 Milyona birisi de 33 Milyona yeni yerleri ihaleden aldılar. Fakat fiyat artışları olunca müteahhitler de "10'ar milyar bize siz kaynak oluşturun. 20'şer de biz üzerine koyalım hiç olmazsa ihaleye girme vasfımızı kaybetmeyelim, zarar edelim" dediler.  Siz belediye olarak ise bunlara kulaklarınızı kapadınız. Bugün bu müteahhitlerin kim olduğunu bilmiyorum ama ihaleyi iptal edip yeniden ihaleye çıktınız. Yeniden ihaleye çıktığınızda 89 Milyon değer tespiti yapıldı. Vereceğiniz ihalenin 2 katı değer tespiti yapıldı ve ihaleye girecek müteahhit de kalmayınca, ihaleye giren müteahhit de 89 Milyondan kırım yapınca üzerine yüzde 30-35 artırım yaparak 119 Milyon liraya ihaleyi aldı. Bir de bunun üzerine yeniden değerlendirmeler olacağı düşünülünce, yani 200 Milyon TL'ye 37 Milyon TL'ye bitecek ihaleyi sonuçlandırdınız. Sadece bir ihaleden 165 Milyon TL kayıp var. Benzeri ihale bu ay tekrar yapılacak. Oradan da benzer bir rakam ortaya çıkacak. Yani 350 Milyon Kayseri'nin parasını hiç ediyorsunuz.  Zamanında bu ihaleyi yaptığınız kişilerle bitirmiş olsaydınız bugün belediyenin kasasında 350 Milyon TL kalacaktı. İşte başta söylediğim sosyal belediyeciliği de o rakamlarla bir müteahhide vermek yerine sosyal belediyeciliğin tamamına harcayabilirdin." dedi.

Google+ WhatsApp