Motor Yağı satışı vadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şahıs hakim karşısına çıktı

Motor Yağı satışı vadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şahıs hakim karşısına çıktı

Kayseri’de iddiaya göre yüksek kâr marjı ile Askeriye’ye motor yağı sattığı iddiasıyla dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla yargılanan şahıs hakim karşısına çıktı. Kayseri’de ihale ile motor yağı satarak yüksek kazanç elde ettiği iddiasıyla 10 pay verme iddiasıyla 40 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan A.B. hakkında ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla dava açıldı. Bugün 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.B., tutuksuz sanık E.B. ve müştekiler Z.E., G.E., M.A., İ.A., S.A., İ.K. ve T.G. katıldı.

TUTUKLU SANIK: A.B.: BEN KİMSEYİ DOLANDIRMADIM
 
Tutuklu sanık A.B., ise “Ben kimseyi dolandırmadım. A.S. ile ortaklığımız bitti. Evi satmıştık, üstüne de iş yapmak için bir miktar para almıştım. Jandarma Komutanlığına iş yaptığımı ihaleye girip madeni yağ sattığımı hiç söylemedim. Ben müştekilerden para aldım ama borç olarak aldım. Bazı müştekilerden de borç almıştım sonrasında helalleşmiştik. Şirketi eşim adına kurmuştuk. Araç alım satım ve banka hesaplarını yönetmem için vekalet almıştım. Eşimin araç alım satım yada gelen giden paralarla alakası da bilgisi de yoktur. Yüksek kâr marjıyla para kazanabileceklerini hiç bir zaman söylemedim” dedi. A.B.’nin eşi tutuksuz sanık E.B. ise, “Eşim bana işyeri açtırdı. İş yerini kendisi yönetiyordu. Ben ev hanımıyım. Ticaretle yada gelen paralarla ilgili bilgim yok. Müştekiler benden neden şikayetçi oldu anlamadım. Şikayetçi olanlar madem burada bir olumsuzluk varsa neden para göndermeye devam etmişler” dedi.
 
 
MÜŞTEKİLER: ŞİKAYETÇİYİZ
 
Müştekilerden Z.E.: “Sanık A.B. bana yüzde 10 kar payı ile kazanç vadetti. Eşinin numarasını verdi, ‘Bana bir şey olursa eşimle irtibata geçersiniz. Biz Allahtan korkan insanlarız’ dediği için kendi aracımı ve kızımın arabasını sattım. Bütün birikimlerimizi ve madem borç veriyorduk neden whatsapp grubunun adını ‘ticari’ yaptı” dedi.
Müştekilerden İ.K. de, “Talas’ta oturduk. Dükkanımı sattım o paraya madeni yağ alınacaktı. 3.5 Milyon lira kar payı verecekti” dedi.
Müşteki S.A., “Annemden babamdan kalan son mirası verdim. Çocuğumun birikimini verdim. Yüzde 50 kar marjı var dedi” ifadesinde bulundu. 
M.A. ise tutuklu sanığın 2 arabasını sattırdığını belirtti. 
 
İ.A.’da “Önceki ortağı vasıtasıyla tanıştım. Aracımı verdim. Şanzuman yağı buldum kâr payı yüzde 40 dedi. Beni güvendirdi ben de etrafımdakilere söyledim” dedi. 
 
Müştekilerden T.G. şikayetçi olmadığını belirtti. Sanık suçlamayı reddederken mahkeme heyeti A.B.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp